default-image

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΚΕΔΕ - ΠΟΕ - ΟΤΑ και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων διαμορφώνουν κοινό μέτωπο αντίδρασης, κάνοντας σαφές ότι η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται δεν εξυπηρετεί ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Αντιθέτως, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.

Δε δεχόμαστε διαταραχές στη λειτουργία των δομών. - Κλείνουμε την Τρίτη όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας.

Εν όψει της νομοθετικής διάταξης για υποχρεωτική εκπαίδευση από τα τέσσερα έτη ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης δήλωσε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα οδηγήσει χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο.

Η ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών δε συγχωρεί βεβιασμένες αναπροσαρμογές και κινήσεις.

Μία τέτοια αλλαγή οφείλει να τεθεί σε εφαρμογή μόνο εφόσον έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι βέλτιστες δημόσιες υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Θα αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζόμενων αντιδρώντας στην ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης.

Αρνούμαστε να δεχτούμε οποιαδήποτε διαταραχή στον τρόπο λειτουργίας των δομών του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία θα επιφέρει αναστάτωση στην καθημερινότητα δεκάδων οικογενειών και εργαζόμενων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και μετά την απόφαση της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιοκόμων, την Τρίτη 20.02.2018 όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστοί.»

Και σε τοπικό επίπεδο, βρεφονηπιοκόμοι απαντούν την ερχόμενη Τρίτη με διαμαρτυρία έξω από τη Λότζια.

Σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου, περίπου 400 παιδιά θα οδηγηθούν στα νηπιαγωγεία και σε σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές, δηλώνει ο Γιώργος Βουρεξάκης, Πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

«Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη την στείρα γνώση, αλλά καλλιέργεια και παιγνίδι», απαντούν αρμόδιοι φορείς οι οποίοι διαβλέπουν στον ορίζοντα κλείσιμο παιδικών σταθμών, συρρίκνωση των πετυχημένων δημοτικών δομών, απώλειες θέσεις εργασίας και μεγάλες δυσλειτουργίες στα νηπιαγωγεία τα οποία θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών.

Ενώ με τα νέα δεδομένα, χιλιάδες γονείς θα χάσουν τα voucher.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News