Ειδήσεις

Πέντε πράγματα που μπορεί να καθαρίσει το ελαιόλαδο

Κι όμως το λάδι δεν είναι κατάλληλο μόνο για το φαγητό. Ο κρητικός «θησαυρός» μπορεί να βοηθήσει τις νοικοκυρές και τους… νοικοκύρηδες στις δουλειές του σπιτιού.

Το ελαιόλαδο είναι επίσης και ένα μοναδικό καθαριστικό για ποικίλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Ξέχνα λοιπόν τα χημικά καθαριστικά, «κλέψε» λίγο το λάδι από την κουζίνα και πιάσε δουλειά:

Ανοξείδωτες επιφάνειες

Αφαίρεσε τα λίπη από την κουζίνα σου χρησιμοποιώντας λίγο ξίδι. Στη συνέχεια άπλωσε λίγο λαδάκι και ύστερα σκούπισε την επιφάνεια με λίγο χαρτί κουζίνας.

Δερμάτινες καρέκλες

Σκούπισε τις δερμάτινες επιφάνειες με ένα πανάκι με λίγο λάδι και δες τες να αναζωογονούνται και να λάμπουν, όπως όταν τις πρωτοαγόρασες.

Ξύλινοι πάγκοι

Καθάρισέ τους με ένα μίγμα από ίση ποσότητα λεμονιού και λαδιού, σκούπισέ τους με ένα καθαρό πανάκι και θαύμασε την πεντακάθαρη κουζίνα σου!

Μαντεμένιο τηγάνι

Πλύνε το τηγάνι με ζεστό νερό και σαπούνι και σκούπισέ το. «Βρέξε» μία πετσέτα με λάδι και πέρασε με αυτή όλο το σκεύος μέσα και έξω. Τοποθέτησε το τηγάνι στο φούρνο ανάποδα και άφησέ το στους 180 ?C για μία ώρα. Κλείσε το φούρνο και άφησε το τηγάνι να κρυώσει τελείως.

Ασημικά

Γυάλισε τα ασημικά σκουπίζοντάς τα προσεκτικά με ένα μαλακό πανάκι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στοίχημα ότι μπορείς να δεις ξεκάθαρα το είδωλό σου να καθρεφτίζεται, σωστά;

Πηγή: olivemagazine.gr

Σχόλια