Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η συμφωνία για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Με παντελή έλλειψη ομοψυχίας, την ώρα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας άναψε για πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες το πράσινο φως για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χτες, Παρασκευή, κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα για αποδοχή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι τέσσερις από τους πέντε επικεφαλείς της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση εναντίον του Δημάρχου Χανίων τον οποίο κατηγόρησαν για εσφαλμένους χειρισμούς, προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτών και θεσμικά ατοπήματα.

Για νίκη του Δήμου Χανίων μίλησε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Πρώτα ο Γιάννης Σαρρής ο οποίος στήριξε την εισήγηση του Δημάρχου επισημαίνοντας ότι οι χρήσεις του στρατοπέδου θα τεθούν σε δεύτερο πλάνο.

Ναι στη συμφωνία που πέτυχε η δημοτική αρχή των Χανίων για παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια με αντάλλαγμα ετήσιο αντίτιμο ίσο με το 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, είπαν η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων και η Πρωτοβουλία Διεκδίκησης του στρατοπέδου.

Από τη χτεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων δεν έλλειψαν οι αρνητικές τοποθετήσεις και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που έστρεψαν τα πυρά τους κατά του Τάσου Βάμβουκα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια