Ειδήσεις

Κατέρρευσε παραλιακός στη Μίλατο, έτοιμος να «καταπιεί» Ι.Χ.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα και κρύβουν μεγάλους κινδύνους για πεζούς και αυτοκίνητα.

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα και μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο παραλιακός δρόμος της Μιλάτου.

Ο κίνδυνος κατάρρευσής του δε, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Η επικινδυνότητα για πεζούς «χτυπά» κόκκινο, πόσο μάλλον τις βραδινές ώρες, καθώς στο επίμαχο σημείο επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για διερχόμενους οδηγούς που δεν γνωρίζουν την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του παραλιακού δρόμου.

Το Φεβρουάριος του 2015 μία μεγάλη τρύπα σχηματίστηκε εξαιτίας του έντονου κυματισμού, ενώ ακολούθησαν μπαλωματικές παρεμβάσεις για τη μείωση του κινδύνου.

Σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετική από εκείνη του 2015. Ένα τεράστιο τμήμα του δρόμου κατέρρευσε και με τον δρόμο στο επίμαχο τμήμα να βρίσκεται στον αέρα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ο δρόμος βρίσκεται εντός αιγιαλού ενώ οι όποιες προσπάθειες σύνταξης μελέτης για τη προστασία του θαλάσσιου μετώπου έπεσαν στο απόλυτο κενό

Και όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, με δημότες να διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες αυτές εικόνες.

Απαιτείται Εισαγγελική εντολή ή έγκριση από την Κτηματική υπηρεσία ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε παρεμβάσεις και χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο, τονίζει ο Δήμαρχος.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια