Ειδήσεις

Η… χημεία του έρωτα: 4 λεπτά μπορεί να αλλάξουν 2 ζωές (vid)

Πότε περνάει ο έρωτας; Πως 4 λεπτά μπορεί να αλλάξουν 2 ζωές; Γιατί να ερωτευτούμε; Ψυχολόγος απαντά σε αυτά και σε πολλά ακόμη, περί έρωτος

Η πεποίθηση ότι «ο έρωτας περνάει μέσα από το στομάχι», ανατράπηκε, αφού στην πραγματικότητα, ο έρωτας περνάει μέσα από τη… χημεία!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εν εξελίξει έρευνες που αναφέρονται στη… χημεία του έρωτα και στις ορμόνες που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, ορμόνες βέβαια, που, όπως ανέφερε ο ψυχολόγος κ. Νίκος Παπανικολάου στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και τη Νικολέτα Σφακιανάκη, έχουν… ημερομηνία λήξης.

Γιατί κάποιος να ερωτευτεί;

Για τους… δύσπιστους απέναντι στον έρωτα, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει ότι οι ερωτευμένοι σκέφτονται πιο γρήγορα, λειτουργούν πιο έξυπνα και είναι περισσότερο κινητικοί. Πέραν όλων αυτών, όμως, οι ερωτευμένοι ζουν και περισσότερο, αφού έχουν μικρότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, διαβήτη, υπέρταση, ενώ διαθέτουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και λειτουργία των πνευμόνων.

Υπάρχει, τελικά, κεραυνοβόλος έρωτας;

Ο κεραυνοβόλος έρωτας υπάρχει και, μάλιστα, «περνάει» από το βλέμμα, που πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 4 λεπτά.

Ενδιαφέρουσα είναι και η παράμετρος για τον κεραυνοβόλο έρωτα, που βασίζεται σε πείραμα και η οποία αναφέρει ότι δύο άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να ερωτευτούν κεραυνοβόλα, αρκεί την προηγούμενη μισή ώρα να έχουν μιλήσει για τον εαυτό τους.

Γιατί είναι τόσο… δελεαστικοί οι «παράνομοι» έρωτες;

Οι παράνομοι έρωτες φαίνεται να είναι πιο… δελεαστικοί, σύμφωνα με τον ψυχολόγο, αφού ενέχουν άγχος και φόβο, «ενεργοποιώντας» την αδρεναλίνη.

Ποια είναι τα στάδια του έρωτα;

Τα στάδια του έρωτα είναι τρία:

Πρώτο είναι το στάδιο του πόθου, που διαρκεί από λίγες εβδομάδες μέχρι ελάχιστους μήνες.

Δεύτερο είναι το στάδιο της ερωτικής έλξης που διαρκεί από 12 -18 μήνες μέχρι και 3 χρόνια.

Τρίτο είναι το στάδιο της συντροφικότητας που διαρκεί για 3 με 4 χρόνια.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο έρωτας διαρκεί συνολικά, περίπου 7 χρόνια, τι… γίνεται, λοιπόν, μετά;

Δείτε την απάντηση στο βίντεο:

Σχόλια