Ειδήσεις

Η νέα εποχή στην καλλιέργεια της γης ξεκινά… από τα θρανία

Επίδοξοι αγρότες στα θρανία με την προσδοκία πως η επόμενη ημέρα θα τους βρει με όλα εκείνα τα εφόδια που θα κάνουν πιο δυνατό τον πρωτογενή τομέα και τους ίδιους, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών.

Στη Γεωργική σχολή Μεσαράς χτυπά σε παγκρήτιο τουλάχιστον επίπεδο η καρδιά της αγροτικής εκπαίδευσης στο νησί εδώ και δεκαετίες με πολλά ωστόσο σκαμπανεβάσματα.

Τα χρόνια της κρίσης έφεραν στο προσκήνιο την ανεκτίμητη αξία της γης και μαζί την ανάγκη ο αγρότης να μπορεί να σταθεί απέναντι στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον της εποχής  ως ένας σύγχρονος επιχειρηματίας. Θεωρία και πράξη. Εμπειρική γεωργία, μαθήματα ειδικότητας και πρακτική εξάσκηση με την καθοδήγηση των ειδικών. Η Επαγγελματική σχολή Κρήτης στον Αμπελούζο είναι μία αλλιώτικη σχολική μονάδα με επίκεντρο τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Ταυτοχρόνως , στη σχολή φιλοξενούνται σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης για διάφορες καλλιέργειες της κρητικής γης. Κοινός παρονομαστής για τους  μαθητές της γεωργικής σχολής στον Αμπελούζο, η θέληση τους να μυηθούν στα μυστικά του αγροτικού επαγγέλματος. Να ριχτούν στην μάχη της αγροτικής εργασίας με περισσότερα όπλα από τους παλιούς και να τα εκμεταλλευτούν για να ανοίξουν νέα σελίδα στον πρωτογενή τομέα και νέα ώθηση στην τοπική οικονομία.

Απόψε κοντά μας οι κκ. Μαρία Χαλκιαδάκη, Διευθύντρια Γεωργικής Σχολής Μεσαράς - Γεωπόνος και Στέλλα Χατζηγεωργίου, Γεωπόνος - Καθηγήτρια Γεωργικής Σχολής Μεσαράς.

Απόψε στις 11:00 το βράδυ στην ΚΡΗΤΗ TV, με τη Στέλλα Τερζάκη.

Σχόλια