Φλόριντα: Στη φυλακή ο μακελάρης - Σάλος με νέο video

Φλόριντα: Στη φυλακή ο μακελάρης - Σάλος με νέο video

Ο 19χρονος φερόμενος δράστης της πιο φονικής επίθεσης των ΗΠΑ  από το 2012, Νίκολας Κρουζ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου, με τον δικαστή να δίνει εντολή για την προφυλάκισή του χωρίς εγγύηση, ενώ του απαγγέλθηκαν 17 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Στην σύντομη παρουσία του στη δικαστική αίθουσα, ντυμένος μια πορτοκαλί φόρμα φυλακής, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες και το βλέμμα του κατεβασμένο, ο Κρουζ είπε μόλις μια φράση: «Μάλιστα κυρία», όταν η δικαστής του ζήτησε να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο «ο Κρουζ ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο ένοπλος δράστης που εισήλθε στο σχολείο με ένα ημιαυτόνομο τυφέκιο AR-15 και άρχισε να πυροβολεί τους μαθητές στους διαδρόμους του σχολείου. Επίσης, πυροβόλησε μαθητές μέσα στις πέντε αίθουσες στον πρώτο και δεύτερο όροφο». Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ο Κρουζ μετέφερε επιπλέον πυρομαχικά σε μαύρη τσάντα και σακίδιο, ενώ στην προσπάθειά του να δραπετεύσει παράτησε το όπλο του, τα πυρομαχικά και το γιλέκο του στο κλιμακοστάσιο.

Οπως έχει ήδη σημειωθεί ο δράστης κατάφερε προσωρινώς να εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο, με την είσοδό του στο Walmart και στα McDonalds εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη μία ώρα μετά την επίθεση.

Παράλληλα, σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που απαθανάτισε γείτονας του δράστη και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, με τον 19χρονο να εξασκείται στην σκοποβολή στην αυλή του σπιτιού του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ότι ο Κρουζ στο εν λόγω στιγμιότυπο φοράει καπέλο με το διάσημο σλόγκαν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again» (Ας κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική).

Μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης ο 19χρονος

Οπως έγινε γνωστό, ο Νίκολας Κρουζ που σκόρπισε τον τρόμο σε λύκειο της Φλόριντας, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 17 νεκρούς, είχε πάρει μέρος σε γυμνάσια που είχε οργανώσει μια παραστρατιωτική οργάνωση λευκών εθνικιστών, όπως γνωστοποίησε ο ηγέτης της Republic of Florida. «Είχε κάποια σχέση με τον πυρήνα της Clearwater Republic of Florida, σε κάποιο βαθμό» δήλωσε ο Τζόρνταν Τζέρεμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με τον Νίκολας Κρουζ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, το FBI έχει λάβει φάκελο με αναλυτικές πληροφορίες για τον 19χρονο δράστη. Ειδικότερα, ο νεαρός φέρεται να είχε δηλώσει στο YouTube ότι θέλει να γίνει «επαγγελματίας εκτελεστής σε σχολείο». Αν και ο Κρουζ είχε υποβάλει το σχόλιο με το πραγματικό του όνομα, το FBI ισχυρίζεται ότι τότε «δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει το άτομο που διατύπωσε τις απειλές».

Ο 19χρονος Νίκολας του Ιησού Κρουζ (Nicolas de Jesus Cruz) όπως είναι το πλήρες του όνομα, σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύει το Associated Press είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία, όμως, είχε να εμφανιστεί πάνω από έναν χρόνο.

kathimerini

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News