Θετική η ρύθμιση φορολογικής ενημερότητας

Κρήτη
Θετική η ρύθμιση φορολογικής ενημερότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αγρότες να παίρνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά και να έχουν υγειονομική περίθαλψη, εφόσον καταβάλουν τις εισφορές τους από 1/1/2017 προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι οφειλές των αγροτών είναι περίπου στα 2,5 δις,  ενώ των ελεύθερων επαγγελματικών αγγίζουν τα 10 δις,  διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση εξετάζει και ευεργετικά μέτρα για τους τρίτεκνους.

«Θετική η ρύθμιση να μην ξεχνάνε όμως πως ζητάμε ρυθμίσεις και για τα παλαιότερα δάνεια» λέει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη. Όπως προσθέτει στην αγορά το ισοζύγιο ανοίγματος- κλεισίματος των επιχειρήσεων παραμένει αρνητικό και αυτό που χρειάζεται είναι γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης και των Δημοσίων Επενδύσεων.

 «Όλες οι ρυθμίσεις είναι θετικές, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου πως το 70% των αγροτών είναι χρεωμένο και πως το να ξεπληρώνεις με την παραγωγή μειωμένη, είναι πολύ δύσκολο» η θέση του αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News