Ειδήσεις

«Ελεύθεροι» όλοι στη δίκη για τη διακίνηση κοκαΐνης & χασίς

«Άνθρακας» αποδείχθηκε τελικά η υπόθεση της διακίνησης κοκαΐνης και καλλιέργειας κάνναβης, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2017, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, με την ετυμηγορία του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις από τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους.

Ωστόσο, οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι τρεις συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, είναι πλημμεληματικές. Έτσι, μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου και οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί πέρυσι τον Φεβρουάριο, αφήνονται πλέον ελεύθεροι.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρεις από τους φερόμενους βασικούς κατηγορούμενους. Πρόκειται για τον 60χρονο ντόπιο επιχειρηματία, έναν 36χρονο Ιρακινό, κι έναν 39χρονο Κρητικό. Ο τέταρτος κατηγορούμενος που είχε επίσης προφυλακιστεί είναι ένας άνδρας αλβανικής εθνικότητας.

Ο 60χρονος αθωώθηκε για τη διακίνηση κοκαϊνης, αλλά και για την καλλιέργεια κάνναβης. Το ίδιο συνέβη με τον 36χρονο Ιρακινό, αλλά και τον 39χρονο γιο του 60χρονου. Όσον αφορά τον τέταρτο φερόμενο βασικό κατηγορούμενο (σ.σ. τον έτερο 39χρονο, ο οποίος είχε προφυλακιστεί) κρίθηκε ένοχος μόνο για την κάνναβη. Ωστόσο η συγκεκριμένη κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα, καθώς κρίθηκε ότι κατείχε το χασίς καθαρά για δική του χρήση. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, ωστόσο, αποφυλακίζεται -και αυτός-, καθώς παρέμενε στη φυλακή από πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Στα «μαλακά» έπεσε και ο κατηγορούμενος από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί 12 γραμμάρια κοκαϊνης. Η κατηγορία που του είχε αποδοθεί περί διακίνησης ναρκωτικών μετατράπηκε -και σ' αυτόν- σε πλημμέλημα, καθώς κρίθηκε ότι είχε την κοκαϊνη για ιδιωτική χρήση. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και αποφυλακίζεται και αυτός.

Τέλος, ποινή φυλάκισης έξι μηνών επιβλήθηκε και στον 36χρονο από το Ιράκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Εκτός λοιπόν από τους τρεις κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για πλημμεληματικές πράξεις, όλοι οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν των κατηγοριών που τους είχαν αποδοθεί.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια