Η πιο… άταχτη «εισβολή» στο δωμάτιo 2 μικρών αγγέλων (pics)

Κρήτη
Η πιο… άταχτη «εισβολή» στο δωμάτιo 2 μικρών αγγέλων (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χαμόγελα μπορεί να «μοιράσει» κανείς, ανακαινίζοντας ένα παιδικό δωμάτιο; Σίγουρα πολλά, τόσο αυτά των δύο μικρών παιδιών που φιλοξενεί το δωμάτιο, όσο και της οικογένειας τους.

Το δωμάτιο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είχε σοβαρά προβλήματα και, σίγουρα, δεν καθιστούσε υγιές το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν δύο μικρά αγγελούδια, ένα αγοράκι 4 ετών και ένα κοριτσάκι 5 ετών.

Γι' αυτό η εθελοντική ομάδα «ΑΤΑΧΤΟΙ» αποφάσισε να κάνει σε αυτή την οικογένεια το πιο όμορφο και χρήσιμο δώρο, να προχωρήσει στην ανακαίνιση του παιδικού δωματίου!

Οι φωτογραφίες για την κατάσταση του δωματίου πριν τη… γλυκιά «εισβολή» των ΑΤΑΧΤΩΝ, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας: Οι ρωγμές και η εμφανής υγρασία στους τοίχους καθιστούσε το περιβάλλον που τα δύο αδέρφια περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, ανθυγιεινό. Ενώ, οι χαλασμένες πρίζες, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα, σε περίπτωση απροσεξίας.

 «Ζεστά» χρώματα στους τοίχους, ολοκαίνουρια κρεβατάκια, γραφεία και ολόκληρος ο εξοπλισμός που χρειάζεται ένα παιδικό δωμάτιο, αλλά και ολοκαίνουρια συστήματα θέρμανσης, «ντύνουν» πλέον το δωμάτιο των δύο μικρών παιδιών, καθιστώντας πλέον το χώρο, υγιή και ασφαλή.

Πως «γεννήθηκε» η ιδέα για τα παιδικά δωμάτια;

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Σαράντη Σιμάκη, τον ιδρυτή της εθελοντικής ομάδας «ΑΤΑΧΤΟΙ», ο οποίος ανέφερε ότι η ιδέα για την ανακαίνιση των παιδικών δωματίων «γεννήθηκε» τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα του το Καλοκαίρι του 2016.

Το 2015, οι «ΑΤΑΧΤΟΙ» τοποθέτησαν ένα λυόμενο στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, για τη φιλοξενία των αστέγων, ενώ το 2016 η δράση τους εμπλουτίστηκε με την ανακαίνιση της παιδικής χαράς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, αλλά και την ανακαίνιση μίας εγκαταλελειμμένης πρώην επιχείρησης που «άνοιξε τις πύλες» της για έναν πρόσφυγα ο οποίος βρισκόταν στο δρόμο.

Έτσι, πέρα από τα σχολικά είδη και τη δράση με το παιδικό πρωινό και τα παιχνίδια, πέρα από τη διανομή σομπών σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ο Σαράντης Σιμάκης και η… άταχτη παρέα του, αποφάσισε να βοηθήσει ακόμη περισσότερες οικογένειες με μικρά παιδιά που, μόνες τους, χωρίς ένα μικρό χέρι βοηθείας, δεν μπορούν να καταφέρουν να παράσχουν στα παιδιά τους όλα όσα χρειάζονται.

Όπως ανάφερε ο Σαράντης Σιμάκης, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στο μακρινό Νεπάλ και να… μοιράσει ακόμη περισσότερα χαμόγελα, κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με εθελόντρια των «ΑΤΑΧΤΩΝ», που έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική έχουν ήδη καταγράψει 5 παιδικά δωμάτια, επιλέγοντας το συγκεκριμένο, το οποίο βρίσκεται σε χωριό λίγο έξω από το Ηράκλειο, λόγω του ότι αντιμετώπιζε τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα, αυτή η μαγική αλλαγή έγινε μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας, με το Σαράντη Σιμάκη να αναφέρει: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτή την ανακαίνιση "αθόρυβα" και στο τέλος να δείξουμε απλώς το αποτέλεσμα, ούτως ώστε να παρακινήσουμε τον κόσμο να στηρίξει περισσότερο τη συνέχεια. Ευελπιστούμε ο κόσμος να "αγκαλιάσει" και αυτή μας την προσπάθεια και να ανακαινιστούν ακόμη περισσότερα παιδικά δωμάτια.»

Η ανάρτηση του Σαράντη Σιμάκη στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, τα «λέει» όλα, αναφορικά με την ολοκαίνουργια δράση των ΑΤΑΧΤΩΝ:

«Το καλύτερο δώρο του Αγίου Βαλεντίνου για μένα ήταν χθες, καθώς παραδώσαμε το πρώτο παιδικό ανακαινισμένο δωμάτιο στους 2 μικρούς μας φίλους!

Αισθάνομαι μόνο χαρά και συγκίνηση γιατί ακόμα ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Και τώρα που θα ταξιδέψω στο μακρινό Νεπάλ, θα γνωρίζω ότι δυο παιδιά κοιμούνται σε ένα υγιές δωμάτιο.

Ευχής έργον και όνειρο μας να μην υπάρξει κανένα παιδί που να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, γιατί κανένα παιδί δεν φταίει σε τίποτα να στερείται την παιδική του αγνότητα και ηλικία.»

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News