Υποσχέσεις για την αποκατάσταση του φονικού σημείου του ΒΟΑΚ

Κρήτη
Υποσχέσεις για την αποκατάσταση του φονικού σημείου του ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλείνει» επιτέλους ο φάκελος του πολύπαθου κόμβου της Αγίας Πελαγίας, που μέσα στο επόμενο δίμηνο περίπου θα πάει για δημοπράτηση.

Φαίνεται ότι η οργή των πολιτών και η απόγνωση των οδηγών που καθημερινά περνούν από το σημείο της Αγίας Πελαγίας πάνω στο Βόρειο οδικό άξονα, έφερε αποτελέσματα και έτσι στο επίμαχο σημείο, που τον Ιανουάριο σημειώθηκε το τροχαίο με τα τρία θύματα το οποίο που έκανε το γύρο της χώρας, αποκαθίσταται.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης, έλαβε σήμερα την έγκριση, από στελέχη του υπουργείου υποδομών, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε ένα μήκος 2,5 χιλιομέτρων που συγκαταλέγεται και λόγω παλαιότητας στα λεγόμενα σημεία - καρμανιόλα του Βόρειου οδικού Άξονα.

Τα στελέχη από την υπηρεσία σταθερής τροχιάς και οδικής ασφάλειας του αρμόδιου Υπουργείου, σε επαφές που είχαν σήμερα με το διευθυντή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, του δημάρχου Μαλεβιζίου και συνεργατών του, όπως επίσης και εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου της Αγίας Πελαγίας, δεσμεύτηκαν ότι με την τακτοποίηση κάποιων εκκρεμοτήτων που αφορούν μη απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες των οποίων οι ιδιοκτήτες θα στείλουν υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης.

Όσο πάντως γρήγορα και αν κινηθούν οι διαδικασίες, όπως τόνισε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, το έργο που δεν χρειάζεται περισσότερο από τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί, θεωρείται με δεδομένη και την γραφειοκρατία ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News