default-image

Συνέχεια... προκλήσεων: Το «Barbaros» κοντά στο Κάβο Ντόρο

Συνέχεια... προκλήσεων: Το «Barbaros» κοντά στο Κάβο Ντόρο

Συνεχίζονται και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις, λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, με την τουρκική φρεγάτα «Barbaros», να... «κόβει» βόλτες ανενόχλητη, σε κοντινή απόσταση από το Κάβο Ντόρο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο tanea.gr ανησυχία προκαλεί ο πλους της γνωστής τουρκικής φρεγάτας «Barbaros» που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τον Κάβο Ντόρο. Κι αυτό γιατί ήταν από προχθές σε εξέλιξη η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού "Αστραπή" στις περιοχές του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την άσκηση παρακολουθούσε διακριτικά η τουρκική φρεγάτα  - όπως αντίστοιχα γίνεται από ελληνικής πλευράς όταν διεξάγεται τουρκική άσκηση -, η οποία πλέον βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μήλου πλέοντας σε διεθνή ύδατα και με κατεύθυνση νότια. Μετά τις 12 το μεσημέρι πάντως το «Barbaros» απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πλους του τουρκικού πλοίου παρακολουθείται, όπως πάντα, διακριτικά, από ελληνικό πολεμικό πλοίο και συγκεκριμένα από τη φρεγάτα "Θεμιστοκλής".

Πηγές του Πενταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού τόνιζαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πλοίο παρακολουθεί ελληνική άσκηση, ούτε και το γεγονός ότι περνά σε κοντινή απόσταση από τον Κάβο Ντόρο.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος πλους έρχεται σε συνέχεια των περιστατικών που έγιναν στην περιοχή των Ιμίων με αποτέλεσμα να τεθούν σε αυξημένη επιφυλακή οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις παρακολουθώντας το «Barbaros».

Τέλος έγινε γνωστό ότι στην περιοχή του Καφηρέα, με κατεύθυνση βόρεια, πλέει ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Στο Σούνιο το τουρκικό πολεμικό «Barbaros»

Πολύ κοντά στην Αθήνα, ανοικτά του Σουνίου, εξελίσσονταν από το πρωί το κυνηγητό μεταξύ του ελληνικού πολεμικού πλοίου «Θεμιστοκλής» και του τουρκικού πλοίου «Barbarοs», υπό την στενή επιτήρηση σε ρόλο «διαιτητή» αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News