Αντιθέσεις: Ο Πολιτισμός του μέτρου που είναι Αξία

Αντιθέσεις: Ο Πολιτισμός του μέτρου που είναι Αξία

Αυτή την Παρασκευή στις «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» με τον Γιώργο Σαχίνη ένας εμπνευσμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος, ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Σταμπολίδης, σε μια συνέντευξη που θα σας καθηλώσει.

Ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο ανασκαφέας της Ομηρικής Ελεύθερνας  και δημιουργός στη Κρήτη, ενός από τα 10 καλύτερα μουσεία στο κόσμο ανοιχτής και διαδραστικής δράσης, μέλος της Διοίκησης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σε μια συζήτηση για το παρελθόν-το παρόν και το μέλλον των Ανθρώπων με επίκεντρο αναφοράς την Ελλάδα της Αρχαιότητας σε ένα  κοσμολογικό παλίμψηστο που θα σας συναρπάσει.

Η αναπαράσταση της ταφικής πυράς 3 χιλιάδες χρόνια πίσω στα χρόνια του Ομήρου και τα ανασκαφικά ευρήματα στην αρχαία Ελεύθερνα γύρω από μια υπόθεση που μαζί με τον Γιάννη Σακελλαράκη , άνοιξαν μια από τις πιο καυτές συζητήσεις στο χώρο της επιστήμης της Αρχαιολογίας.

Ο Νίκος Σταμπολίδης εξηγεί γιατί τα  Μουσεία μπορούν να είναι τα σύγχρονα σχολεία των κοινωνιών και επιχειρεί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της Ανθρωπότητας, μέσα από την συγκρότηση τους σε κοινωνίες που ανέδειξαν Πολιτισμούς. Από την τέχνη και τον έρωτα, μέχρι τις καθημερινές ασχολίες και τα συναισθήματα των κοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,  αναζητώντας απαντήσεις για το αύριο…

Μιλάει ακόμη για τις ανοιχτές πληγές της ελληνικής πραγματικότητας, την κακοποίηση της Ιστορίας αλλά και το «κλειδί» των επιτυχιών που μπορεί να γίνει αιτία τομών για μια αισιόδοξη προοπτική στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News