default-image

Πόσοι επιπλέον πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια

Κρήτη
Πόσοι επιπλέον πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

250 επιπλέον πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε σπίτια, αναμένεται να φτάσουν σταδιακά το επόμενο διάστημα στην Κρήτη μετά την έγκριση ομόφωνα και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού. Η πρόταση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου διά μέσου της οποίας η ύπατη αρμοστεία ζήτησε την αύξηση, στηρίχθηκε στην ικανοποιητική πορεία του προγράμματος που δεν εντοπίζει προβλήματα και μπορεί εξ αυτού του λόγου να στηρίξει και άλλες οικογένειες προσφύγων.

Η υποδοχή των προσφύγων θα γίνεται σταδιακά και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που επιβάλλεται να προηγηθούν, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε οικίες που μισθώνονται από ιδιώτες από το πρόγραμμα και μέχρι σήμερα παρά τις αρχικές ανησυχίες, δείχνει ότι υλοποιείται δίχως κανένα πρόβλημα σε όσες περιοχές του νησιού φιλοξενούνται πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

Στο σχεδιασμό υποδοχής των προσφύγων ωστόσο, αυτή τη φορά επιχειρείται να μπουν περιοχές που δεν έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος. Στον Άγιο Νικόλαο μάλιστα και στις δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για ακίνητα δεν υπήρξε ανταπόκριση, κάτι που θα φροντίσουν να επαναλάβουν τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και από την πλευρά της Αναπτυξιακής το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News