Ειδήσεις

Δείτε που και πότε αλλάζει η κυκλοφορία, λόγω… αποκριών

Αλλάζει η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, τόσο το Σάββατο και την Κυριακή, όσο και την Καθαρά Δευτέρα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τυμπάκι:

Σήμερα, Σάββατο, απαγορεύεται η κυκλοφορία, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Αγίας Γαλήνης (Λεωφόρος Κόκκινου Πύργου) και συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Αγίου Νεκταρίου έως το ύψος της οδού Σαραντουδάκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στις ανωτέρω οδούς και θα πραγματοποιείται μέσω των λοιπών παρακαμπτήριων τοπικών οδών, επί των οποίων απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Μάλια:

Αύριο, Κυριακή, από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8:00 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Σητείας και συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Παύλου Μελά της Δημοτικής Ενότητας Μαλίων, έως το ύψος της οδού που οδηγεί στις Αρχαιότητες Μαλίων.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω περιοχές θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και συγκεκριμένα όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο και αντιστρόφως, θα κινούνται μέσω των επαρχιακών οδών:

Βλαστού - Γραμματικάκη - Εμμ. Τζαγκαράκη - Ιωσήφ Χατζηδάκη και μέσω της οδού που οδηγεί στις Αρχαιότητες Μαλίων, ενώ όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση από το Οροπέδιο Ν. Λασιθίου προς τον Άγιο Νικόλαο Ν. Λασιθίου διά μέσω της δ.ε. Μαλίων Δ. Χερσονήσου, θα κινούνται μέσω των οδών Παύλου Μελά - Λαπίδη - Αγίου Γεωργίου, καταλήγοντας στην διασταύρωση της Π.Ε.Ο. Χανίων Σητείας, με την οδό που οδηγεί στις Αρχαιότητες Μαλίων.

Επί των προαναφερόμενων οδών απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Αγία Βαρβάρα:

Την Καθαρά Δευτέρα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, από τις 12:00 το πρωί μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Αγίας Γαλήνης και συγκεκριμένα από το ύψος της διασταύρωσης προς Άγιο Θωμά, έως το ύψος της διασταύρωσης προς Πρεβελιανά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στις ανωτέρω διασταυρώσεις και θα πραγματοποιείται μέσω των λοιπών παρακαμπτήριων τοπικών επαρχιακών οδών, επί των οποίων απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου της αστυνομία, «παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.»

Σχόλια