Ειδήσεις

Συζητούν για την καταπολέμηση της φτώχειας (photo)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα Κέντρα Κοινότητας ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η ημερίδα αφορά στη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, ενός νέου θεσμού για την καταπολέμηση της φτώχειας και την στήριξη της κοινωνικής ένταξης οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας ιδρύθηκαν και λειτουργούν σε 16 Δήμους της Κρήτης, με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Στην  ημερίδα έχουν προσκληθεί στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας, καθώς και τα στελέχη των 16 Κέντρων Κοινότητας.

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και εισηγητές είναι οι κκ. Ερίκ Γκαζόν, στέλεχος της Δ/νσης Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής του Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, Ευδοξία Κάιλα, Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, Μαρία Ζαμπέλη, Εμμανουέλα Κουρούση, στελέχη Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) και Γεώργιος Πλανήτερος, Προϊστάμενος Δ/νσης Καταπολέμησης της φτώχειας Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης.

Σχόλια