Ειδήσεις

Η απόφαση μετά το "σίριαλ" παραίτησης του Γιάννη Νικολακάκη

Τελικά έπρεπε να είχε γίνει δεκτή εξαρχής η παραίτησή του! Αυτό απεφάνθη το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι το οποίο έφτασε η πρωτοφανής υπόθεση!

Για τον τέως πλέον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού Γιάννη Νικολακάκη ο λόγος, ο οποίος είχε υποβάλει το Νοέμβριο την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, αλλά αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή από το συμβούλιο, με συνέπεια να ακολουθήσει ένα νομικό σίριαλ!

Όπως είχε  γράψει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", μετά την άρνηση αποδοχής της παραίτησης του κ. Νικολακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για περαιτέρω εξηγήσεις-οδηγίες. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη από την Αποκεντρωμένη και αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα κεντρικά, στο υπουργείο Εσωτερικών. Η απάντηση ήρθε από το υπουργείο, που βάζει τέλος στο "σίριαλ". Όπως ξεκαθαρίζει το ΥΠ.ΕΣ., υπήρξαν διαδικαστικά λάθη, αφού, με το που υποβλήθηκε η παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή από το Σώμα! Υποχρεωτικά αποδεκτή, παρά την επιθυμία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να παραμείνει ο παραιτηθείς πρόεδρος στο πόστο. Πλέον, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού στην επόμενη κιόλας συνεδρίασή του, όποτε γίνει, να εκλέξει νέο πρόεδρο, ενώ στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος Ελένη Τιτάκη-Λεονταράκη.

ΜΠ.Σ.

Σχόλια