Πανέτοιμος ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο για τη νέα αγωνιστική σεζόν

Μπάσκετ
Πανέτοιμος ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο για τη νέα αγωνιστική σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 21ου Πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, όπου και φέτος η Κρήτη θα έχει διπλή εκπροσώπηση με τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο και τον ΠΑΣΚΑ Αετοί Κρήτης. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το προσεχές σαββατοκύριακο (17-18/2), ενώ αναμένεται περισσότερο ανταγωνιστικό. Ο όμιλος Νότου, όπου μετέχουν οι κρητικές ομάδες, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή επτά ομάδων (μίας παραπάνω σε σχέση με πέρυσι), κάτι που σημαίνει ότι μία ομάδα κάθε αγωνιστική θα έχει ρεπό.

Με ρεπό, λοιπόν, ξεκινά ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο, που στη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα ευελπιστεί σε μια καλή πορεία. Η περυσινή χρονιά ήταν διδακτική και έδωσε την απαραίτητη εμπειρία για μια καλύτερη προετοιμασία. Η ομάδα δούλεψε καλά στην περίοδο της προετοιμασίας, ενισχύθηκε με την προσθήκη δύο ακόμη παικτών (Παπαδάκης Γιώργος και Παπαδάκης Φίλιππος) και είναι πανέτοιμη για το πρώτο της παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο κρητικό ντέρμπι με τους Αετούς Κρήτης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο "Μ. Μερκούρη" της Αλικαρνασσού στις 16:00, καθώς το κλειστό στα Δύο Αοράκια θα είναι... καταλυμένο από την Εθνική μας ομάδα, η οποία θα δώσει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παίκτες και προπονητικό τιμ του ΑΣΚΑ Ηράκλειο ανυπομονούν για την έναρξη του πρωταθλήματος και περιμένουν και φέτος τη στήριξη του κόσμου, που πέρυσι "αγκάλιασε" την προσπάθεια που έκανε η ομάδα στο ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία της ομάδας του, ο Μάξιμος Χατζάκης θεωρεί ότι κύλησε αρκετά καλά. Ξεκίνησε άλλωστε μετά τον αγώνα Κυπέλλου που έγινε κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο και έκτοτε οι παίκτες δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα. Δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία, όμως υπάρχει μεγάλη διάθεση από παίκτες, προπονητικό τιμ και παράγοντες, που θέλουν να φανεί στο παρκέ η δουλειά που έχουν κάνει. Όπως επισημαίνει ο προπονητής του ΑΣΚΑ Ηράκλειο μιλώντας στη "Ν.Κ.", «στην προετοιμασία μας δώσαμε έμφαση σε διαφορετικούς τομείς, ανάλογα με το στάδιο που βρισκόμασταν. Φέτος θα έχουμε και δύο καινούργια μέλη στο ρόστερ μας. Δύο αξιόλογα και πολλά υποσχόμενα για το μέλλον. Ο Γιώργος και ο Φίλιππος Παπαδάκης. Είναι παίκτες που, εάν δουλέψουν στις προπονήσεις, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε κάτι αρκετά καλό για την ομάδα και είμαι αρκετά αισιόδοξος γι' αυτούς».

- Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;

«Οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν. Γενικά η ομάδα θέλει να δώσει ευκαιρίες για άθληση σε άτομα με αναπηρία. Να δοκιμάσουν το άθλημα του μπάσκετ σε αμαξίδιο, καθώς και άλλα ομαδικά αθλήματα στο μέλλον. Από εκεί και πέρα, καθαρά αγωνιστικός στόχος της ομάδας είναι να πάει καλύτερα από την περυσινή χρονιά και να παίξει καλύτερο μπάσκετ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε αρκετά άπειροι ακόμα και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά».

- Τι είναι αυτό που θα σας χαρακτηρίζει ως ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν;

«Αυτό που ζητάω απ' όλα τα παιδιά είναι να δίνουν το 100%, είτε παίζουν 40 λεπτά είτε μισό λεπτό. Αυτό θέλω γενικά να μας χαρακτηρίζει ως ομάδα: να δίνουμε ό,τι έχουμε και να μην τα παρατάμε ακόμα και εάν το αποτέλεσμα του αγώνα έχει κριθεί».

- Έχοντας πλέον την εμπειρία από την περυσινή χρονιά, τι είναι αυτό που δουλέψατε περισσότερο και κατά πόσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί στο παρκέ;

«Δουλέψαμε αρκετά πράγματα. Το κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτυπωθούν στους αγώνες εξαρτάται από τη δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας σίγουρα. Όπως είπα και πριν, είμαστε ακόμα αρκετά πίσω στην εμπειρία και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στο να κάνουμε πάντα αυτά που πρέπει. Ο χειρισμός των αμαξιδίων είναι αρκετά σημαντικός και παίζει μεγάλο ρόλο για τις θέσεις που πρέπει να καταλάβεις μέσα στο παρκέ. Αισιοδοξώ ότι θα δούμε ωραίους αγώνες και όμορφες φάσεις».

- Είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από τους αθλητές όσο και από παράγοντες;

«Σ' αυτό το κομμάτι μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Στις προπονήσεις υπάρχει πάντα αρκετή όρεξη. Τα παιδιά αγαπούν αρκετά αυτό που κάνουν. Από πλευράς παραγόντων είμαι πολύ τυχερός γιατί γίνεται πάρα πολλή δουλειά πίσω απ' όλα αυτά που βλέπει ο κόσμος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βραβεύτηκε από την ίδια την Ομοσπονδία για την οργάνωσή της, καθώς και για την προώθηση που έκανε στο άθλημα».

Το ρόστερ του ΑΣΚΑ Ηράκλειο περιόδου 2018

Στυλιανακάκης Εμμανουήλ      1,5

Μαράκης Εμμανουήλ      1.0

Χουρδάκης Εμμανουήλ      1,5

Χριστόφορος Παναγιώτης      2,5

Ψαράκης Μιχάλης      4.0

Σταματάκης Στράτος      4,0

Σέβτσοβ Αλέξανδρος      3.5

Γαστεράτος Νίκος      3.5

Παπαδάκης Γιώργος      νέος παίκτης

Παπαδάκης Φίλιππος      νέος παίκτης

Κοκκινάκης Σταύρος      αρτιμελής

Χατζηδάκης Μάξιμος      αρτιμελής

Προπονητής: Χατζηδάκης Μάξιμος

Β' προπονήτρια: Κυριακούδη Ειρήνη

*Οι αριθμοί δίπλα από κάθε όνομα πιστοποιούν το βαθμό αναπηρίας του κάθε αθλητή (classification). Για να συμπληρώσει πεντάδα μία ομάδα πρέπει το σύνολο του βαθμού αναπηρίας των παικτών που την αποτελούν να μην υπερβαίνει το 14,5.

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στις τάξεις της έως δύο αρτιμελείς με την προϋπόθεση να μην αγωνιζόνται ταυτόχρονα στην πεντάδα και να έχουν βαθμό αναπηρίας 4,5.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής σεζόν

1η αγωνιστική 17-18/02 10η

Ήφαιστος      ΑΣΚΑ Μαρούσι

Αετοί Κρήτης      Δωδεκάνησος

2η αγωνιστική (24-25/02)

ΑΣΚΑ Μαρούσι      Άτλας

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      Αετοί Κρήτης

ΠΑΣΚΑ      ρεπό

3η αγωνιστική (3-4/03)

Ήφαιστος      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΠΑΣΚΑ      ΑΣΚΑ Μαρούσι

Αετοί Κρήτης      ρεπό

4η αγωνιστική (10-11/03)

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      Άτλας

Αετοί Κρήτης      ΠΑΣΚΑ

Δωδεκάνησος      ΑΣΚΑ Μαρούσι

Ήφαιστος       ρεπό

5η αγωνιστική (17-18/3)

Ήφαιστος      Αετοί Κρήτης

ΑΣΚΑ Μαρούσι      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

6η αγωνιστική (24/3)

Αετοί Κρήτης      Άτλας

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      Δωδεκάνησος

ΑΣΚΑ Μαρούσι       ρεπό

7η αγωνιστική (31/3-1/4)

ΠΑΣΚΑ      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΑΣΚΑ Μαρούσι      Αετοί Κρήτης

Δωδεκάνησος      ρεπό

8η αγωνιστική (14-15/04)

ΑΣΚΑ Μαρούσι      Ήφαιστος

Δωδεκάνησος      Αετοί Κρήτης

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      ρεπό

9η αγωνιστική (28-29/4)

Άτλας      ΑΣΚΑ Μαρούσι

Αετοί Κρήτης      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

10η αγωνιστική (28-29/04)

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      Ήφαιστος

ΑΣΚΑ Μαρούσι      ΠΑΣΚΑ

Αετοί Κρήτης      ρεπό

11η αγωνιστική (05-06/05)

Άτλας      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΠΑΣΚΑ      Αετοί Κρήτης

ΑΣΚΑ Μαρούσι      Δωδεκάνησος

12η αγωνιστική (12-13/05)

Αετοί Κρήτης      Ήφαιστος

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      ΑΣΚΑ Μαρούσι

13η αγωνιστική (19-20/05)

Άτλας      Αετοί Κρήτης

Δωδεκάνησος      ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      ρεπό

14η αγωνιστική (26-27/05)

ΑΣΚΑ Ηράκλειο      ΠΑΣΚΑ

Αετοί Κρήτης      ΑΣΚΑ Μαρούσι

Δωδεκάνησος      ρεπό

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News