Φλόριντα: Mακελειό σε σχολείο

Κόσμος
Φλόριντα: Mακελειό σε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα, σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Kάποια μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 3 και τους τραυματίες από 30-50. 

Η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο έσπευσε μεγάλος αριθμός ιατρικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά και ενήλικες που έχουν πληγεί από σφαίρες.

Ένας άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο τοπικός αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε στην Miami Herald ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSVN-TV έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Watch Live: Shooting at Marjory Stoneman Douglas High school in Parkland. https://t.co/2DY3IfJLhH pic.twitter.com/luCsWXBbza

— WPEC CBS12 News (@CBS12) February 14, 2018

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο ατόμων που έχουν δεχθεί τα πυρά του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι άντρας.

MORE: "There is still an active shooter that has not been arrested by police," @CBSMiami says of reported shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida https://t.co/1Y5NBGZMdE pic.twitter.com/GZksC6SuBo

— CBS News (@CBSNews) February 14, 2018

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News