default-image

Αναβολή στη δίκη του πατέρα που ασελγούσε στην κόρη του

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη του πατέρα που ασελγούσε στην κόρη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του 48χρονου - σήμερα - Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης του από την ηλικία των 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος επρόκειτο να καθίσει σήμερα Τετάρτη (14/2) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε από το δικαστήριο, έπειτα σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στην Έδρα, λόγω ασθένειας του θύματος. Όπως έγινε γνωστό, τελικά, η δίκη θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2019.

Κάθειρξη 17 ετών -με αναστολή- από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2015, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου) είχε κρίνει ένοχο τον 48χρονο, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών.

Όπως προέκυψε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος ασελγούσε στην κόρη του από την ηλικία των 12 ετών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκαζε τη μικρή να ανέχεται τις ασελγείς του πράξεις από τα τέλη του 2004 έως τα τέλη του 2009. Με λίγα λόγια, ο 48χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε στην κόρη του μέχρι εκείνη να γίνει 17 χρονών.

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αυτό γινόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο σπίτι της οικογένειας, σε συνοικία του Ηρακλείου. Εξάλλου, ο 48χρονος φέρεται να απειλούσε την κόρη του ότι, αν έλεγε σε κάποιον όσα συνέβαιναν, θα της έκανε κακό.

Σημειώνεται πάντως ότι ο καταδικασθείς πατέρας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Εντούτοις, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: Να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει την κόρη του και το σπίτι της.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News