«Για θύμισε μου»: Το ταξίδι της άνοιας ξεκινά από την Κρήτη

Κρήτη
«Για θύμισε μου»: Το ταξίδι της άνοιας ξεκινά από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για θύμισε μου», μία τρυφερή ταινία με θέμα την άνοια έρχεται να μας "ταρακουνήσει".

Μία ταινία για την εκφυλιστική ασθένεια της άνοιας ξεκινάει το μακρύ ταξίδι της από την Κρήτη με άριστες προδιαγραφές. Η ψυχολόγος Μαρία Σβολιαντοπούλου εμπνεύστηκε το "Για θύμισε μου" και παρακίνησε κι άλλους επαγγελματίες να συνδράμουν στην πραγματοποίηση του ονείρου της. Όλοι μαζί εργάστηκαν για να φέρουν στο προσκήνιο ιστορίες ανθρώπων που ζουν και αγωνίζονται δίπλα μας σαν "σκιές", δυναμικοί πρωταγωνιστές μιας καθημερινής περιπέτειας.

Σκοπός της ταινίας

Η εν λόγω ταινία βασίζεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την νόσο Αλτσχάιμερ αλλά και στην επιβράβευση των φροντιστών, γι' αυτή την καθημερινή τους προσπάθεια. Η ταινία αποτελείται από 60 εθελοντές επαγγελματίες και μη, που δίνουν όλη τους την τέχνη και το πάθος για να δημιουργηθεί αυτό το έργο.

Η ταινία είναι εθελοντική και γίνεται με σκοπό να δώσει ελπίδα σε όσα άτομα την έχουν χάσει. Τα έσοδα θα δοθούν σε οργανισμούς για το Αλτσχάιμερ αλλά και σε άλλους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Επιπλέον έχει λάβει αιγίδες από τον Δήμο Ηρακλείου και από τον Πανελλήνιο Οργανισμό νόσου Αλτσχάιμερ και τώρα έχουν δρομολογηθεί τρεις επιπλέον. Επιπροσθέτως, δημιουργήθηκε συνεργασία με γνωστούς ηθοποιούς όπως είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Κώστας Αποστολάκης, οι οποίοι θα κάνουν δύο guest εμφανίσεις.

Περίληψη ταινίας "Για θύμισε μου"

Ένα group therapy φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στο group therapy στις λέξεις πόνου, φόβου και απογοήτευσης βρίσκεται η Ελένη. Η Ελένη είναι μια νέα φροντιστής. Μια φροντιστής, που δε μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί έφτασε η ώρα της αποδοχής.

Συντελεστές ταινίας

Παραγωγή: Μαρία Σβολιαντοπούλου

Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου

Σκηνοθεσία: Μαρία Σβολιαντοπούλου, Αντώνης Ρενιέρης

Κάμερα: Μάνος Λιανδράκης

Ήχος: Μάνος Συγλέτος

Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης

Μακιγιάζ: Κατερίνα Πάνου

Hair styling: Έλσα Τσαουσάκη

Στυλιστική παρέμβαση: Βέρα Μαθιουδάκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρίστος Αδαμάκης

Νομικός Σύμβουλος: Έφη Δρακογιαννάκη

Εσωτερικοί διακοσμητές: Γιάννα Καλαιτζάκη, Ελένη Βασιλικού

Πρωταγωνιστούν: Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιαννάκη

Βασικοί Ηθοποιοί: Γιώργος Κανάκης, Νίκος Βασιλάκης, Πέτρος Φαρσαράκης, Εύα Καλμπάκη, Σταυρούλα Μήλιου, Λιλιάνα Νιταδωράκη, Χάρης Σουλτάτος, Γιώργος Μαυροματης, Πολίνα Βλατάκη, Νίκος Τζουλιαδάκης, Δανάη Τηγανή, Ιωάννα Χωματά, Γιώργος Φραγκιαδάκης, Ειρήνη Τζιράκη, Μαρία Χαλαμπαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News