Γιατί δεν δόθηκαν 20.500 είδη που καταστράφηκαν σε ιδρύματα;

Κρήτη
Γιατί δεν δόθηκαν 20.500 είδη που καταστράφηκαν σε ιδρύματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύλογα ερωτηματικά σε απλούς πολίτες προκάλεσε η διαδικασία καταστροφής 20.500 «μαϊμού» προϊόντων όπως ρούχων, παπουτσιών και τσαντών στο Τελωνείο Ηρακλείου καθώς αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται μετά τον εντοπισμό παραποιημένων ειδών. Πολλοί διερωτήθηκαν γιατί τόσα προϊόντα δεν αποδόθηκαν σε απόρους που έχουν τόσο ανάγκη ή ιδρύματα ωστόσο όπως όλα δείχνουν , εμπόδιο μπαίνει η νομοθεσία.

Όπως διευκρίνισε ο Προϊστάμενος της Δίωξης και Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου Γιάννης Ψωμάς μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV «απαγορεύεται από τον 608 του'13 να τα δωρίσουμε σε ιδρύματα. Κάναμε προσπάθειες, μιλήσαμε αλλά δυστυχώς απαγορεύεται».

Όπως σημειώνει ο κ.Ψωμάς «υπάρχει πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης που θα τα καταστρέψει και θα φροντίσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε να είναι φιλική προς το περιβάλλον, η διαδικασία».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 "ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ"

Χιλιάδες "μαϊμού" προϊόντα

Πρόκειται για παραποιημένα προϊόντα, δηλαδή προϊόντα - «μαϊμού», τα οποία κατάσχεσε το Τελωνείο Ηρακλείου κατά το έτος 2017 και τα οποία θα καταστραφούν ολοσχερώς από την αρμόδια υπηρεσία του τελωνείου.

Αναλυτικά, τα προϊόντα που θα καταστραφούν, ανέρχονται - συνολικά - στα 20.545. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για 6.596 ζευγάρια υποδήματα, 3.299 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, 5.279 αρώματα, 3.948 τσάντες και 1.423 διάφορα ρούχα.

Το γεγονός ότι τα προϊόντα είναι παραποιημένα, επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες τις εταιρείες τα σήματα των οποίων ήταν πάνω στα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες και τα αρώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News