Ειδήσεις

''Δρόμος Ζωής'' πρωτοβουλία για την οδική ασφάλεια

Διήμερο οδικής ασφάλειας 2-3 Μαρτίου στο Δήμο Χερσονήσου με τη συνεργασία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Περιφέρειας. 


Τίτλος της : ''ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ'' στην κατεύθυνση αφύπνισης όλων μας όταν βρισκόμαστε στο δρόμο ως οδηγοί και ως πεζοί.


Πάνω από πενήντα ομιλητές, εξειδικευμένο επιστημονικό  προσωπικό, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, ΜΚΟ, επαγγελματίες υγείας, στελέχη μέσων μεταφοράς και σωμάτων ασφαλείας, ενώνουν δυνάμεις και καταθέτουν την δική τους οπτική για την αντιμετώπιση των τροχαίων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την επιστημονική καθοδήγηση του εργαστηρίου υγείας και οδικής ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο σκέλος των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

''Δρόμος Ζωής'' και για τους μαθητές Α/θμιας - Β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που από τις 27 Φεβρουαρίου μέσα από διαδραστικές ενότητες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις πληροφορίες που απαιτούνται - πρώτο λιθαράκι - για την ασφάλεια τους.

''Ενώνουμε δυνάμεις, όχι για να κάνουμε μνημόσυνο σε όλους όσοι χάθηκαν, αλλά για να προλάβουμε, να θέσουμε προτεραιότητες , να μάθουμε εμείς και τα παιδιά μας να οδηγούμε και να περπατάμε με ασφάλεια. Καλούμαστε να σκεφτούμε ουσιαστικά τι δρόμους θέλουμε και τη θέση μας στο μεγάλο στόχο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας '' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

''Δρόμος ζωής,  Δρόμος να ζεις,  Δρόμος να τον ζεις'' το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει μέσα από αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Χερσονήσου η θέση της Νατάσας Νηστικάκη, Γενική Γραμματέας στο Δήμο, στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής.  Σε μία  ολιστική παρέμβαση, όπως είπε, που στόχο έχει να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία  σε ένα θέμα το οποίο την αφορά.


img width="620"alt=""src="http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_284X213_0_1474871.JPG">

Σχόλια