default-image

Δίκη φονικού: «Ακόμη βλέπω στον ύπνο μου τον Μανόλη νεκρό»

Κρήτη
Δίκη φονικού: «Ακόμη βλέπω στον ύπνο μου τον Μανόλη νεκρό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με αυξημένα αστυνομικά μέτρα άρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος του 25χρονου Μανόλη Μιχελιουδάκη από τα Ροδωπού Κισσάμου τον Ιανουάριο του 2012. Για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 24χρονου τότε αδελφού του, κατηγορείται ένας 35χρονος από τα Κεραμιά, επίσης κτηνοτρόφος. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου, στις 9 το πρωί.

Το φονικό έγινε στις 27 Ιανουαρίου του 2012 στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στο ύψος των Μουρνιών. Το θύμα επέβαινε σε αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με ζωοτροφές, ενώ προπορευόταν ο αδελφός του σε άλλο αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε και ένας 17χρονος συγγενής τους. Ο δράστης φέρεται να ακολούθησε τα δύο αδέλφια από την περιοχή της Σούδας, απ' όπου φόρτωσαν τις ζωοτροφές, για να τα πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το αυτοκίνητό του, σκοτώνοντας τον άτυχο 25χρονο.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου κ. Αντώνης Μιχελιουδάκης στην κατάθεσή του χθες ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι η οικογένεια του δράστη είχε ενοχληθεί όταν ένα χρόνο πριν τη δολοφονία του παιδιού του μετέφερε τα αιγοπρόβατά του στην περιοχή του Ομαλού. Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε δεχτεί απειλές από τον πατέρα του κατηγορουμένου.

«Θέλανε να μου σκοτώσουνε και τα δύο κοπέλια για να με διώξουν από τα βοσκοτόπια στον Ομαλό», είπε και συμπλήρωσε: «Ο πατέρας τού δράστη είχε έρθει ένα βράδυ στο ποιμνιοστάσιό μου στον Ομαλό. Με φώναξε "ρουφιάνο" και "προδότη" και είπε πως θα μου κόψει τα πόδια. Φεύγοντας, μου είπε ότι "θα τα ξαναπούμε"».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα

Με δάκρυα στα μάτια, η χαροκαμένη μάνα ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου. «Εμένα το παιδί μου έφυγε να πάει να φορτώσει ζωοτροφές και δεν ξαναγύρισε. Ήξερα πως δεν το θέλανε στον Ομαλό. Αν έχετε οικογένεια και παιδιά, ζητάω δικαιοσύνη. Ελάτε στη θέση μου».

Τα λόγια της κ. Μαρίας Μιχελιουδάκη προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο.

Η πρωτόδικη απόφαση

Νωρίτερα κατέθεσε αστυνομικός, ο οποίος επιλήφθηκε τότε του τραγικού περιστατικού. Υποστήριξε ότι τα φυσίγγια από τους τρεις πυροβολισμούς που έριξε ο κατηγορούμενος δε βρέθηκαν ποτέ. Βρέθηκε μόνο η κυνηγετική καραμπίνα σε αγροτεμάχιο στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια, όπου την έκρυψε ο δράστης λίγο μετά την πράξη του.

Ο δράστης τότε διέφυγε, για να παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές την επόμενη μέρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος τους 25χρονου και σε 10 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του. Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, το οποίο η πλευρά της πολιτικής αγωγής επιχείρησε χθες να ανατρέψει επικαλούμενη περιστατικό επίθεσης του δράστη σε βάρος του πρώην γαμπρού του.

«Ακόμη βλέπω τον Μανόλη νεκρό στα χέρια μου»

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο 23χρονος, ο οποίος τη μοιραία μέρα του Ιανουαρίου του 2012 ήταν συνοδηγός του αδελφού τού θύματος και είδε τον άτυχο νέο αιμόφυρτο μέσα στο αυτοκίνητό του. Έκανε λόγο για μελετημένο έγκλημα.

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, αλλά εγώ δεν κατάλαβα τι συνέβη. Ορατότητα δεν είχα, γιατί το αγροτικό ήταν φορτωμένο με ζωοτροφές. Μόλις είπε ο Σήφης "πυροβόλησαν τον Μανόλη", γυρίζω και βλέπω την κάννη δίπλα μας. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μου καταστράφηκε. Ήμουν 17 χρονών, πήγαινα στη σχολή του Ταυρωνίτη και είχα όνειρα. Για δύο χρόνια συμπαραστεκόμουν στην οικογένεια του Μανόλη, ο οποίος ήταν σαν αδελφός μου. Ακόμα βλέπω στον ύπνο μου τον Μανόλη νεκρό στα χέρια μου».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News