Δέσμευση Λαμπρινού: Δε θα κοπεί δέντρο στο πάρκο Γεωργιάδη

Κρήτη
Δέσμευση Λαμπρινού: Δε θα κοπεί δέντρο στο πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση επικράτησε στη Λότζια απόψε με τις «Φυλές του Πάρκου» να μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας το δικαίωμα να μην κοπεί αυτή η πράσινη «ανάσα» που υπάρχει μέσα στην πόλη.

Στόχος εξ' αρχής ήταν να απαντηθούν κάποια ερωτήματα αναφορικά με το θέμα για το πάρκο Γεωργιάδη, το οποίο αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους οι οποίοι κάνουν το διάλειμμά τους.

«Δε θα κοπεί δέντρο για να "φυτρώσει" μαγαζί»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, δεσμεύτηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των «Φυλών του Πάρκου» πως κανένα δέντρο δε θα «φύγει» για να αντικατασταθεί από κάποιο κατάστημα:

«Παραπληροφόρηση σε μεγάλη έκταση το προηγούμενο διάστημα για το πάρκο Γεωργιάδη. Δε φοβόμαστε τη συμμετοχή του κόσμου, ίσα ίσα που την επιζητούμε. Δεν θα αλλάξει ούτε η μορφή ούτε ο χαρακτήρας του πάρκου. Δεσμεύομαι πως δεν θα κοπεί δέντρο για να "φυτρώσει" μαγαζί... δεν πρόκειται!»

Ωστόσο, ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση των «Φυλών του Πάρκου» για το τι μέλλει γενέσθαι με την οδό Ίδης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις 6:25 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων περισσότερα από 50 μέλη των «Φυλών του Πάρκου», ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τα 17 ερωτήματα που τέθηκαν στη Δημοτική Αρχή εν μέσω, πάντως, μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Στη συνέχεια, μέλος των «Φυλών του Πάρκου» ζήτησε να παρθεί πίσω η μελέτη και ο όποιος σχεδιασμός έχει γίνει για το πάρκο Γεωργιάδη και να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση από μηδενική βάση.

Κόντρα Λαμπρινού - Λυγερού

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στο Δήμαρχο Ηρακλείου και τον  επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών όσον αφορά στην απόφαση των Ενεργών Πολιτών να αποσύρουν την υπογραφή τους από την έγκριση της σχετικής μελέτης που αρχικώς είχε ψηφιστεί ομόφωνα.

Όπως σημείωσε ο κ. Λυγερός, οι λεπτομέρειες της πρόσφατης μελέτης για το πάρκο Γεωργιάδη οδήγησαν την παράταξη σ' αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως υπάρχουν σημεία στη μελέτη που πρέπει να ανατραπούν.

«Δεν κόβεται δέντρο»

Όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστάκης, αν εξαιρεθούν μόνο κάποια νεκρά δέντρα τα οποία έπρεπε να έχουν κοπεί εδώ και καιρό, δεν θα κοπεί κανέναν άλλο δέντρο. «Θα διατηρήσουμε το χαρακτήρα του πάρκου και θα αποκαταστήσουμε τη μορφή του με τα παρτέρια φυτεμένα», σημείωσε ο κ. Αναστασάκης.    

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News