default-image

Ξέσπασαν οι χαροκαμένοι γονείς στη δίκη για το φονικό -video

Κρήτη
Ξέσπασαν οι χαροκαμένοι γονείς στη δίκη για το φονικό -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με αυξημένα αστυνομικά μέτρα άρχισε το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος του 25χρονου Μανόλη Μιχελιουδάκη από τα Ροδωπού Κισσάμου. Για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αδελφού του, κατηγορείται ένας 35χρονος από τα Κεραμιά, επίσης κτηνοτρόφος.

Το φονικό έγινε στις 27 Ιανουαρίου του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών. Το θύμα επέβαινε σε αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με ζωοτροφές ενώ προπορευόταν ο αδελφός του σε άλλο όχημα στο οποίο επέβαινε και ένας 17χρονος συγγενής τους. Ο δράστης φέρεται να ακολούθησε τα δύο αδέλφια από την περιοχή της Σούδας για να τα πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το αυτοκίνητο του σκοτώνοντας τον άτυχο 25χρονο.

Ξέσπασε ο πατέρας

Ο πατέρας του 25χρονου στην κατάθεση του σήμερα είπε ότι η οικογένεια του δράστη είχε ενοχληθεί όταν ένα χρόνο πριν τη δολοφονία του παιδιού του, μετέφερε τα αιγοπρόβατα του στην περιοχή του Ομαλού. Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε δεχτεί απειλές από τον πατέρα του κατηγορουμένου.

«Θέλανε να μου σκοτώσουνε και τα δύο κοπέλια για να με διώξουν από τα βοσκοτόπια στον Ομαλό»  είπε ο πατέρας του θύματος .

Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία η μητέρα

Με δάκρυα στα μάτια η χαροκαμένη μάνα ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου.

«Εμένα το παιδί μου έφυγε να πάει να φορτώσει ζωοτροφές και δεν ξαναγύρισε. Ήξερα πως δεν το θέλανε στον Ομαλό. Αν έχετε οικογένεια και παιδιά, ζητάω δικαιοσύνη. Ελάτε στη θέση μου», ανέφερε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο 23χρονος σήμερα συνοδηγός του αδελφού του θύματος ο οποίος είδε τον άτυχο νέο αιμόφυρτο μέσα στο αυτοκίνητο του. Έκανε λόγω για μελετημένο έγκλημα. Όπως είπε «μόλις είπε ο Σήφης «Πυροβόλησαν το Μανόλη» , γυρίζω και βλέπω την κάνη δίπλα μας».

Ο δράστης τότε διέφυγε για να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές την επόμενη μέρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης είκοσι ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος τους 25χρονου και σε δέκα χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News