Xρυσές εισπράξεις "φέρνει" το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Κρήτη
Xρυσές εισπράξεις "φέρνει" το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πόλη φόρεσε τα αποκριάτικά της, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα είναι ανοικτά καλύπτοντας κάθε γούστο, οι έμποροι αναμένουν μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ στην εστίαση γίνονται έκτακτες προσλήψεις για να καλυφθεί ο μεγάλος όγκος επισκεπτών.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποδίδει μια οικονομική ανάσα εκατομμυρίων ευρώ σε όλο το νησί και μάλιστα στην καρδιά του χειμώνα. Με αφετηρία το Ρέθυμνο, στόχος των διοργανωτών είναι κάθε χρόνο να ενισχύεται όλο και περισσότερο η χειμερινή επισκεψιμότητα της Κρήτης με περαιτέρω πτήσεις από το εξωτερικό για εβδομαδιαία πακέτα διακοπών σε όλο το νησί.

2.500 διαθέσιμες κλίνες

Η ενοικίαση σπιτιών μέσω διαδικτύου επηρέασε και τα οικονομικά δεδομένα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί ο πλήρης αριθμών διανυκτερεύσεων, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Στράτος Μπερέτης. Σε κάθε περίπτωση εντός της πόλης του Ρεθύμνου, οι πληρότητες θα καλύψουν τις 2.500 διαθέσιμες κλίνες, παρότι καθυστέρησαν οι κρατήσεις μιας και η Αποκριά φέτος είναι κοντά στα Χριστούγεννα.

Αυτοδιοίκηση και φορείς του τουρισμού θέτουν ως στόχο την εξωστρέφεια του θεσμού, ώστε σταδιακά να υπάρξουν περισσότερες απευθείας πτήσεις προς Κρήτη από το εξωτερικό για πακέτα διακοπών σε όλο το νησί, ενισχύοντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στην εστίαση, 70 επιχειρήσεις υπολογίζεται να λειτουργούν κατά την καρναβαλική περίοδο, αποφέροντας εισόδημα σε 700 άτομα ιδιοκτήτες και επιπλέον για τις ημέρες, προσωπικό, όπως και στους προμηθευτές και τον πρωτογενή τομέα, ανεβάζοντας τους ωφελούμενους σε άνω των 1.000. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης, Ανδρέας Κλαψινός, οι μάγειρες βάζουν τα δυνατά τους στη δημιουργική κρητική κουζίνα, ώστε οι επισκέπτες να επιστρέψουν στο Ρέθυμνο.

Στο εμπόριο είναι "μετρημένα τα κουκιά", αφού σύμφωνα με την έμπορο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, Δήμητρα Μαχαίρα Μαραγκουδάκη, οι επισκέπτες αυξάνονται, αλλά όχι και ο τζίρος. Οι επιχειρηματίες ωστόσο στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό με το πρόγραμμα "Έλα και Εσύ".

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News