Μ.Καρκαβάτσος: Οι αγρότες δεν μπορούν να ζήσουν πλέον

Κρήτη
Μ.Καρκαβάτσος: Οι αγρότες δεν μπορούν να ζήσουν πλέον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι των μπλόκων σε όλη της χώρα, δίνοντας μάχη για τους πλειστηριασμούς, σπιτιών και χωραφιών, λόγω των χρεών τους.

''Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις, στην κατεύθυνση της επιβίωσής μας'' επαναλαμβάνει ο Μανόλης Καρκαβάτσος από τα Αστερούσια, στο Ράδιο 98,4.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 9 πμ, οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην εφορία Ηρακλείου, πλάι με τα εργατικά σωματεία και τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών.

Ακολουθεί την Κυριακή 11 Μάρτη, εκδήλωση τιμής της 108η επετείου του ξεσηκωμού των κολίγων του Κιλελέρ.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, μακρόχρονος και γι' αυτό το αγροτικό κίνημα θα πρέπει να έχει την ετοιμότητα να τον διεξάγει με όλες τις μορφές, εξασφαλίζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Δριμεία επίθεση την ίδια ώρα της Συντονιστικής Επιτροπής Λάρισας στο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "επετειακά" "άμαζα" μπλόκα και "υποκινούμενες" κινητοποιήσεις.

''Η χώρα μας έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Υπάρχουν ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε με επάρκεια την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα, αλλά και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάζεται να φύγουν από τη μέση οι παράγοντες που εμποδίζουν να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Απαιτείται μια διαφορετική οργάνωση, στην οποία η παράγωγη δεν θα είναι ατομική υπόθεση και αγωνία του κάθε αγροτοπαραγωγού, άλλα υπόθεση κοινωνική και ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν'' αναφέρουν οι αγρότες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News