Εκτιμήσεις για 70.000 κόσμο στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι  

Life
Εκτιμήσεις για 70.000 κόσμο στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι  στις 18 Φεβρουαρίου, με το Ρέθυμνο να ζει στους  ρυθμούς της αποκριάς σε καθημερινή βάση, και τους διοργανωτές να περιμένουν περισσότερους από 70.000 επισκέπτες σε αυτή την αποκριάτικη γιορτή.

Σε εξέλιξη και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου βρίσκεται το Φεστιβάλ Πόλης, στην Πλατεία Μικρασιατών, με μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες μαθητών και φοιτητών παρουσιάζουν τη δουλειά τους, όπως λέει στο Ράδιο 98,4 το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Πόπη Δινιακού .

Ακολουθεί την ίδια ημέρα στις 19:00 μμ. η ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες. 

Οι Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες θα γεμίσουν κάθε γωνιά της πόλης του Ρεθύμνου το βράδυ της επόμενης ημέρας με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, τους μουσικούς της πόλης και τις  Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας.

Γιορτή της οικογένειας είναι το Σάββατο 17 Ιανουαρίου καθώς διοργανώνεται η Παιδική παρέλαση, το Παιδικό πάρτι με πολλές εκπλήξεις και με τη σκυτάλη να παραδίδεται λίγες ώρες αργότερα στη νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών.

Η  Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων ξεκινά στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στις 18:30 θα γίνει η Τελετή Λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου) και η Καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα , το πέταγμα του χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός είναι και φέτος η μπύρα AMSTEL με αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News