Η εμπειρία ενός δείπνου στα...τυφλά (video)

Απόψεις
Η εμπειρία ενός δείπνου στα...τυφλά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη αντέχει στους κραδασμούς της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό αποτυπώνεται από τη δύναμη του εθελοντισμού. Έχοντας ζήσει πλέον την εμπειρία του γυρίσματος για το "Διαβάζω για τους άλλους", που προβλήθηκε μέσα από τη σειρά εκπομπών "Κάνουμε πράξη την αγάπη" της "ΚΡΗΤΗ TV", αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως αυτός ο τόπος έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, γιατί πολύ απλά δεν έχει χάσει την ανθρωπιά και το φιλότιμό του.

Γράφει ο  Μάνος Δασκαλάκης

Οι εθελοντές τού "Διαβάζω για τους άλλους" αυτό το δηλώνουν με τη δική τους στάση ζωής, μέσα από την οποία βοηθούν τυφλούς συμπολίτες μας, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας σε ιδρύματα για παιδιά αλλά και γηροκομεία. Τελικά το φιλότιμο δικαίως ως λέξη δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία γλώσσα πλην της Ελληνικής.

Η εμπειρία μου να γνωρίσω τους εθελοντές τού "Διαβάζω για τους άλλους" με έκανε καλύτερο άνθρωπο, μιας και το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο εαυτό σου σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι το να προσφέρεις στο συνάνθρωπο. Αυτοί οι εθελοντές δεν κερδίζουν σε υλικά αγαθά τίποτα απολύτως, κερδίζουν όμως το πιο σημαντικό αγαθό του σύγχρονου κόσμου... που δεν είναι άλλο από τη δύναμη της προσφοράς.

Το να προσφέρεις σε τυφλούς ανθρώπους το δικαίωμα να μάθουν είναι πολύ σπουδαίο αγαθό, είναι πολύ ουσιαστικό και - το σημαντικότερο - σε κάνει να νιώθεις χρήσιμος σε μια κοινωνία από την οποία η επίσημη Πολιτεία έχει μάλλον παραιτηθεί. Επίσης σημαντική είναι και η εμπειρία των δέκα δημοσιογράφων της "ΚΡΗΤΗ TV" να συνοδεύσουν με δεμένα μάτια δέκα τυφλούς ανθρώπους σε ένα δείπνο. Εκεί λοιπόν αντιλαμβάνεσαι την υπέρβαση αυτών των ανθρώπων, αλλά και τη σπουδαιότητα του δικτύου "Διαβάζω για τους άλλους" των 3 χιλιάδων εθελοντών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά.

Σε αυτούς τους εθελοντές θέλω να πω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μάθημα ζωής που μου χάρισαν, και αυτό που ζητώ είναι επιτέλους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, που δεν είναι άλλο από έναν δικό τους χώρο με αυτόνομο στούντιο, για να ηχογραφούν τα βιβλία που προσφέρουν το δικαίωμα στη μάθηση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αξίζει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, γιατί οι εθελοντές του "Διαβάζω για τους άλλους" τιμούν την έννοια της ανθρωπιάς και του φιλότιμου. Σας ευχαριστώ και πάλι..!

Δείτε την εκπομπή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News