Ειδήσεις

Αποχωρήσεις, μηνύσεις & εντάσεις στην διάρκεια αρχαιρεσιών

Ένταση, διαξιφισμοί, μηνύσεις και προπηλακισμοί φαίνεται να σημάδεψαν τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Ηρακλείου.

Ένταση, διαξιφισμοί, μηνύσεις και προπηλακισμοί φαίνεται να σημάδεψαν τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Ηρακλείου.

Μάλιστα εξαιτίας του τεταμένου κλίματος η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάνοντας μάλιστα λόγο για τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς και εκβιασμούς.

Ενώ σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η Δικαστική Αντιπρόσωπος κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, κάλεσε την Αστυνομία, με πρόθεση να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για προπηλακισμό, που όπως η ίδια επεσήμανε, δέχτηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ

Σήμερα(χθες Δευτέρα) κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, η πλειοψηφία της Διοίκησης του, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους τραμπουκισμούς, τους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς, που δέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Ηρακλείου, εργαζόμενοι, υποψήφιοι αλλά και τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ, από συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Το ΕΚΗ καταδικάζει με αυτό τον τρόπο την οποιαδήποτε βία, απ' όπου αυτή και αν προέρχεται.

Να σημειωθεί ότι η Δικαστική Αντιπρόσωπος κατά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, κάλεσε την Αστυνομία, με πρόθεση να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για προπηλακισμό, που όπως η ίδια επεσήμανε, δέχτηκε.

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία ενέργεια, που θα πλήττει τις δημοκρατικές διαδικασίες των Συνδικάτων του ΕΚΗ.

Εξάλλου, μεγαλειώδης ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό, οι οποίοι «δεν μάσησαν» σε απειλές και εκβιασμούς και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου τους, αναδεικνύοντας τις Δημοκρατικές Δυνάμεις, στο Συνδικάτο τους, στο ΕΚΗ, αλλά και στην Ομοσπονδία τους, «δίνοντας»  μόλις 20 ψήφους από τις 511, στην παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

Σχόλια