default-image

Συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις έδωσαν τη χαριστική βολή

Υγεία
Συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις έδωσαν τη χαριστική βολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό οδήγησαν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε 2ωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση έξω από το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου.

Όπως υποστηρίζουν, η κατάσταση επιδεινώθηκε το τελευταίο 6μηνο εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων εργαζόμενων σε άλλα νοσοκομεία, όπως συνέβη πρόσφατα με το διοικητικό προσωπικό.

Αντιδράσεις καταγράφονται τόσο από τους νοσηλευτές όσο και από τις καθαρίστριες, ενώ εκατοντάδες είναι τα χρωστούμενα ρεπό και στον ένα και μοναδικό μάγειρα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό χτυπούν κόκκινο καθώς τα κενά ανέρχονται σε 115 σύμφωνα με τις προβλεπόμενες θέσεις.

Είκοσι οι κενές θέσεις στο διοικητικό προσωπικό, 21 κενές θέσεις στους γιατρούς ΕΣΥ, 13 κενές θέσεις σε παραϊατρικό προσωπικό, 11 σε επιστημονική μη ιατρικό προσωπικό και 8 οι κενές θέσεις στο τεχνικό προσωπικό.

Ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα υπήρξαν τρία συνταξιοδοτήσεις γιατρών, μιας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου.

Πριν το Πάσχα, αναμένεται να στελεχωθεί με έξι άτομα η νοσηλευτική υπηρεσία και με δύο βοηθούς στο υγειονομικό προσωπικό, απαντά η διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία αναφέρεται και στη προκήρυξη που θα τρέξει άμεσα για τεχνικό προσωπικό.

Εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς όπως περιέγραψαν δεν αντέχουν άλλο την ασφυκτική αυτή κατάσταση και με τους ίδιους να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News