Ινδία: 22χρονη έπεσε νεκρή από «μπαλωθιά» σε γάμο

Κόσμος
Ινδία: 22χρονη έπεσε νεκρή από «μπαλωθιά» σε γάμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματηρή εξέλιξη είχε μία γαμήλια γιορτή στο Πουντζάμπ της Ινδίας, όταν ένας άντρας που έριξε μπαλωθιές στον αέρα γιορτάζοντας τον επικείμενο γάμο της κόρης του, σκότωσε μία 22χρονη που βρισκόταν στο διπλανό σπίτι.

Ο Ashok Khosla έριχνε στον αέρα, το Σάββατο, για να γιορτάσει τον επικείμενο γάμο της κόρης του. Η 22χρονη Sakshi Arora καθόταν στην αυλή της όταν μία από τις σφαίρες την βρήκε στο μέτωπο και τη σκότωσε ακαριαία. Σύμφωνα με το BBC, έχουν καταγραφεί πολλοί τέτοιοι θάνατοι, από «εορταστικές βολές» σε γάμους στη βόρεια Ινδία τα τελευταία χρόνια.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της νύφης,καθώς η σφαίρα που σκότωσε την άτυχη 22χρονη προερχόταν από το όπλο του. Έπιασε επίσης ακόμα έναν παρευρισκόμενο στο πάρτι, που επίσης πυροβολούσε. «Δεν ήταν επαγγελματίες, θα έπρεπε να ξέρουν πως η σφαίρα μπορεί να χτυπήσει τον οποιονδήποτε», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο κατηγορούμενος είχε διοργανώσει το πάρτι και ήταν μεθυσμένος, όταν έριξε τις μπαλωθιές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από ατύχημα λόγω «εορταστικών πυροβολισμών» κατά τη διάρκεια γάμων σε ινδικά κρατίδια, όπως το Πουντζάμπ και το Ουτάρ Πραντές.

Ενώ συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα κάθε χρόνο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί με αυτόν τον τρόπο παραμένει άγνωστος.

Τον Νοέμβριο του 2016 ένας καλεσμένος σε γάμο σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν μία γυναίκα άρχισε να πυροβολεί από την πίστα όπου χόρευαν οι καλεσμένοι. Ένα μήνα αργότερα, ένας 25χρονος είχε σκοτωθεί, όταν πυροβολήθηκε από μεθυσμένο καλεσμένο σε γάμο.

Τον Νοέμβριο του 2018 ένας οκτάχρονο παιδί σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής.

Αυτή η συνήθεια - δείγμα ανδρισμού και κοινωνικού στάτους- δεν συνατάται μόνο στην Ινδία, αλλά και στο Αφγανιστάν και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής και τα Βαλκάνια.

Πηγή: eleytherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News