Η απόφαση για το φονικό τροχαίο: Φορτωτής σκότωσε 53χρονο

Κρήτη
Η απόφαση για το φονικό τροχαίο: Φορτωτής σκότωσε 53χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε τη Δευτέρα το απίστευτο δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 7 χρόνια, στην Εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ένας 53χρονος οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κάθισε ένας οδηγός φορτηγού, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης 35 μηνών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του για τρία χρόνια.

Το δυστύχημα είχε λάβει χώρα την 1η Φεβρουαρίου του 2011, στην Εθνική Οδό, στο ύψος των Μαλίων. Ο καταδικασθείς - πλέον - οδηγός φορτηγού μετέφερε  με τη βοήθεια ρυμουλκούμενου τρέιλερ, έναν φορτωτή, βάρους τριών τόνων.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος ήθελε να μεταφέρει τον φορτωτή από την περιοχή της Σταλίδας όπου βρισκόταν, σε άλλο σημείο, καθώς φοβόταν μην του τον κλέψουν. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η μεταφορά του φορτωτή δεν έγινε μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, καθώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο λόγω εργασιών που εκτελούνταν εκείνη την περίοδο.

Την ώρα που το φορτηγό κινείτο επί της Εθνικής Οδού, το τρέιλερ που μετέφερε τον φορτωτή αποσυνδέθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Δεν μπόρεσε να αντιδράσει

Ο 53χρονος οδηγός του τελευταίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς όλα συνέβησαν αστραπιαία: Από τη σφοδρή σύγκρουση, ο 53χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε ακόμη μια επιβάτιδα του λεωφορείου.

Στην απολογία του ενώπιον της Έδρας, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ δήλωσε ότι από εκείνη την ημέρα η ζωή του άλλαξε για πάντα. Είπε ακόμη  ότι δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να αποσυνδεθεί το τρέιλερ από το φορτηγό του. Ανέφερε επίσης ότι για λόγους ασφαλείας, είχε ζητήσει από τη σύζυγό του να τον συνοδεύσει με το ΙΧ τους, ακολουθώντας το φορτηγό, κι έχοντας αναμμένα τα «alarm».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν ήξερε ότι μπορεί να συμβεί αυτό που τελικά συνέβη, δεν θα έβαζε τη γυναίκα του να τον ακολουθεί με το αυτοκίνητο. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι μετά το δυστύχημα, παρέδωσε τις πινακίδες του φορτηγού του και άλλαξε επάγγελμα.

Ένοχος ο κατηγορούμενος

Η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, ζήτησε να κριθεί ένοχος για αμελή συμπεριφορά και μη ασφαλή σύνδεση του τρέιλερ με το φορτηγό. Τελικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον οδηγό του φορτηγού για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε, ωστόσο, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Έτσι του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 11 μηνών, ωστόσο η ποινή του ανεστάλη από τριετία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News