default-image

Τι λέει ο πατέρας 4 παιδιών για την εισαγγελική παραγγελία

Κρήτη
Τι λέει ο πατέρας 4 παιδιών για την εισαγγελική παραγγελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κλειστή κοινωνία της Ιεράπετρας, το οικογενειακό δράμα, το οποίο βιώνει ζευγάρι νεαρών γονιών, καθώς μετά από εισαγγελική παραγγελία, παραλήφθηκαν από το σπίτι τους τα 4 παιδιά τους , τρία αγόρια ηλικίας 10, 7 και 3 ετών και ένα κορίτσι ενός έτους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Την οικογένεια παρακολουθούσε από πέρυσι, η κοινωνική  υπηρεσία  του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και επειδή οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, σε ένα μικρό  διαμέρισμα πολυκατοικίας της Ιεράπετρας, καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία η περιπλεγμένη κατάσταση στην οποία ζούσαν όλοι μαζί.

8 ψυχές σε ένα σπίτι

Η γιαγιά με τον σύντροφο της , η μητέρα των 4 παιδιών και ο Αλβανικής υπηκοότητας σύζυγος της, συνολικά 8 ψυχές σε ένα μικρό διαμέρισμα 45 τ.μ..  

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο  αλλοδαπός πατέρας των παιδιών προσπαθούσε δουλεύοντας περιστασιακά, να εξασφαλίσει την τροφή όλης της οικογένειας, καθώς και  με τη βοήθεια πολλών Ιεραπετριτών αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα δυο μεγαλύτερα αγόρια πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο. Και η μικρότερη αδερφή της μητέρας των 4 παιδιών - που εργάζεται εκτός Ιεράπετρας-  βοηθούσε οικονομικά την οικογένεια.

Τα τρία αγόρια και το μικρό κοριτσάκι ,παραλήφθηκαν το πρωί της Δευτέρας από το διαμέρισμα της οικογένειας με τη συνδρομή ανδρών  του Α.Τ Ιεράπετρας, της Κοινωνικής  Υπηρεσίας  του Δήμου και του "Χαμόγελου του Παιδιού", το οποίο ήρθε με το ειδικό  «βανάκι» του και μετέφερε τα παιδιά για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Όπως υποστηρίζει από την πλευρά του ο Αλβανός πατέρας των παιδιών «τα παιδιά τα παρέλαβαν, τα μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για εξετάσεις και τα έχουν επιστρέψει στο σπίτι μας .Επειδή το σπίτι είναι μικρό και φιλοξενεί 8 άτομα ψάχνουμε μεγαλύτερο σπίτι, τις επόμενες μέρες θα έχει λυθεί το θέμα και θα μετακομίσουμε».

Ο πατέρας μάλιστα, ζητάει μια μόνιμη δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News