Κρυμμένοι «θησαυροί» περασμένου αιώνα μέσα σε μπαούλα (vid)

Κρήτη
Κρυμμένοι «θησαυροί» περασμένου αιώνα μέσα σε μπαούλα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράθυρο στο χρόνο άνοιξε και η παραδοσιακή φορεσιά μας καλεί να γνωρίσουμε τις ομορφιές της.

Η Βούλα Νεονάκη και η εκπομπή «Ανδριανή» βρέθηκαν στους Αποστόλους και «χτύπησαν» την πόρτα των γυναικών του χωριού για να δούμε όλοι μαζί τους θησαυρούς που έχουν μέσα στα μπαούλα τους.

Με αφορμή το ημερολόγιο που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών, ένα ημερολόγιο που απεικονίζει την ποικιλία των παραδοσιακών ενδυμασιών, έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την τέχνη των γυναικών του περασμένου αιώνα.

Οι γυναίκες είχαν τη δύναμη μέσα από τη ραπτική τους να αναδείξουν τη λαϊκή τέχνη, το ταλέντο τους και να ζωντανέψουν τις δικές τους φορεσιές με «ζωηρά» χρώματα.

Πρώτη η κ. Πόπη άνοιξε το μπαούλο της και έδειξε στη Βούλα Νεονάκη ένα γαμπριάτικο πουκάμισο, εσώρουχα της εποχής, ακόμα και ρούχα θηλασμού. Φορεσιές στολισμένες με κάθε λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους.

Μέσα από έρευνα αποδεικνύεται ότι οι άνδρες της περιοχής δεν φορούσαν μαύρα πουκάμισα τον περασμένο αιώνα. Το λευκό και μόνο πουκάμισο λοιπόν βρέθηκε στα μπαούλα αλλά και σε όσες παλιές φωτογραφίες υπάρχουν σήμερα!

Ελάτε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο με τις παραδοσιακές φορεσιές:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News