Με βανδαλισμούς "πήγαν" να αποτρέψουν τα μαθήματα αλβανικών

Κρήτη
Με βανδαλισμούς "πήγαν" να αποτρέψουν τα μαθήματα αλβανικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βανδαλισμούς στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά προκάλεσαν άγνωστοι, χτες, όποτε και ξεκίνησαν τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως μεμονωμένο και καταδικάστηκε.  

Λίγες εβδομάδες μετά την ανεπιτυχή, λόγω αντιδράσεων, έναρξη των μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενιάς, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά ,άνοιξε τις πύλες του, με μαζικούς φορείς να εκφράζουν με την παρουσία τους, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους σε σαράντα μαθητές της αλβανικής κοινότητας.

Η επίσημη έναρξη των μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου έγινε στις 21 Ιανουαρίου πυροδοτώντας αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα εξαιτίας της ανάρτησης της αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική στα κάγκελα του σχολείου. Τότε μάλιστα οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη για να ακολουθήσει ένα κύμα συμπαράστασης προς στην αλβανική κοινότητα από τους τοπικούς φορείς.

Παρά το φιλικό κλίμα που αναδείχτηκε κατά τη χθεσινή έναρξη των μαθημάτων, δεν έλλειψαν οι παραφωνίες, όταν νωρίτερα άγνωστοι προκάλεσαν βανδαλισμούς στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας το απόγευμα της Κυριακής έγιναν υπό τη διακριτική  παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

(Φωτογραφία: Flashnews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News