Λουόμενοι και... μπάζα δίπλα- δίπλα σε μια πανέμορφη παραλία

Κρήτη
Λουόμενοι και... μπάζα δίπλα- δίπλα σε μια πανέμορφη παραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καταγγελία από αναγνώστη της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» για περιβαλλοντική υποβάθμιση πολύ κοντά σε μια υπέροχη παραλία της Κρήτης, τροφοδοτεί πολλά σχόλια για την… «βόμβα» που έχουμε δίπλα μας.

 Πρόκειται για την παραλία Καλαθά, στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων. Η καταγγελία του αναγνώστη αναφέρει: «Κατεβαίνοντας το δρόμο από Καμπάνι για την πασίγνωστη παραλία του Καλαθά, διασχίζουμε το μοναδικής ομορφιάς Καλαθόρεμα.

Εκεί βρίσκονται στις πλαγιές του πολλές όμορφες τουριστικές κατοικίες και το καλοκαίρι πολλοί ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες πάνε με το αυτοκίνητο, αλλά κάνουν και πεζοπορία στην παραλία του Καλαθά.

Από πέρυσι λοιπόν, σιγά-σιγά, μερικοί «πονηροί» περιστασιακοί μικροί εργολάβοι, κ.τ.λ., αδειάζουν τα μπάζα και τα σκουπίδια τους στην άκρη του ρέματος, αφού τους βολεύει, μιας και δεν τους βλέπει κανείς, όπως νομίζουν. Τους βλέπουν όμως πολλοί από τα πάνω σπίτια του ρέματος και έχουν βγάλει και φωτογραφίες.

Αφού το κακό όμως είναι ακόμα στην αρχή, φτάνει να έρθει συνεργείο του Δήμου Χανίων και να μαζέψει τα μπάζα (ένα φορτηγό περίπου) και να μη χρειάζονται καταγγελίες κ.τ.λ., ελπίζοντας στο φιλότιμο αυτών των «πονηρών».

Επίσης φτάνοντας στο τέλος του Καλαθορέματος, δίπλα στη θάλασσα, υπάρχει ένας μικρός υγροβιότοπος, βάλτος με πουλιά και βατράχια. Και αυτό το ποταμάκι λοιπόν, που έχει νερό χειμώνα-καλοκαίρι και είναι από μόνο του μοναδικής ομορφιάς, το έχουν πολλοί για σκουπιδότοπο. Κάθε καλοκαίρι δημιουργείται δυσοσμία και είναι κίνδυνος για την υγεία των λουόμενων.

Με μια μικρή παρέμβαση του Δήμου Χανίων και επιτήρηση της μικρής, αλλά τόσο σημαντικής αυτής περιοχής, το πρόβλημα θα λυθεί και η ζωή των κατοίκων και επισκεπτών θα ομορφύνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News