Ισοφάρισε στο 90΄ ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι

Αθλητισμός
Ισοφάρισε στο 90΄ ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Aτρόμητος προηγήθηκε δυο φορές βγάζοντας τον Ολυμπιακό... νοκ άουτ. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 90' (ριμπάουντ του Χατζησαφί σε χαμένο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς), αλλά έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου, αλλά και της 2ης θέσης.  Εν αναμονή της καθοριστικής απόφασης της Δευτέρας για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με "τρελό" ρυθμό και τον Ολυμπιακό να χάνει με τραυματισμό τους Φορτούνη, Μιραλάς, ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Βασιλακάκη και έχασε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με τους "ερυθρόλευκους" να ισοφαρίζουν με τον Μάριν για το 1-1 του αρχικού 45λεπτου στο Περιστέρι.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ, όταν από δεξιά ο Γιαννούλης εκτέλεσε απευθείας -και όχι ψάχνοντας τη σέντρα- ένα φάουλ, ο Προτό έχασε τελείως τη φάση και η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Βέλγου

Δύο λεπτά μετά ο Μάριν βρήκε την κίνηση του Φορτούνη στην περιοχή, που όμως δεν μπόρεσε να κοντρολάρει και να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση. Στο 10' ο Ζιλέ έβγαλε σε θέση βολής τον Ανσαριφάρντ που έπιασε "τζούφιο" σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και στο επόμενο λεπτό ο Προτό βγήκε γρήγορα στα πόδια του Ντάουντα, βγάζοντας από μια δύσκολη στιγμή τους Πειραιώτες. Ο επιθετικός του Ατρομήτου αστόχησε από το ύψος του πέναλτι στο 16', έπειτα από γύρισμα του Γιαννούλη. Ο Βασιλακάκης όμως στο 19' δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στη σέντρα του Ουάρντα από αριστερά, με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Προτό για το 1-0 στο Περιστέρι. Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ήταν απούσα από το ματς και ο Ντάουντα στο 22' έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά το αδύναμο πλασέ του πρόλαβε να μπλοκάρει ο Προτό πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Πάρντο να παίρνει την θέση του Φορτούνη.

Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, ο Ατρόμητος είχε τον ρυθμό και τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά από τα... βαθιά μεσάνυχτα ανέλαβε να ξυπνήσει τον Ολυμπιακό ο Γερμανός του. Την πρώτη φορά που οι Πειραιώτες αναπτύχθηκαν σωστά από τον άξονα, ο Μάριν με δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-1 στο 28'! Δύο λεπτά μετά, ο Ελαμπντελαουί γύρισε από δεξιά την μπάλα παράλληλα στην περιοχή, ο Γιαννιώτης δεν μπόρεσε να τη διώξει και ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία, κάνοντας "τσαφ". Στο 32' ο Βασιλακάκης πήδηξε ξανά ολομόναχος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά σημάδεψε την αγκαλιά του Προτό. Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 39', με τον Μιραλάς να φεύγει από το ματς αφήνοντας τη θέση του στον Οτζίτζα. Στο 42' ο Μποτία έβαλε σωτήρια κόντρα στον Βασιλακάκη, που ήταν έτοιμος να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του στο ματς. Μετά από 45 λεπτά με "τρελό" ρυθμό, πολλές φάσεις, γκολ και χαμένες ευκαιρίες, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό και τις συγκινήσεις του πρώτου μέρους. Στο 62' ο Ανσαριφάρντ σπατάλησε μια ακόμη ανεπανάληπτη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι και στο ίδιο λεπτό, ο Τζούρτζεβιτς πήρε τη θέση του Ταχτσίδη και ο Ολυμπιακός πήγε σε 4-4-2. Γκολ όμως βρήκε ο Ατρόμητος με τον Ντιγκινί στο 66', που είδε τον Μποτία να τον... παρατηρεί μέσα στην περιοχή και με δεξί τεχνικό σουτ νίκησε τον Προτό για το 2-1! Τέσσερα λεπτά αργότερα σε ταχύτατη κόντρα, ο Προτό έσωσε την εστία του σε τετ-α-τετ με τον Ντάουντα.

Ακολούθως το ματς έγινε άναρχο και με πολλά νεύρα, στο 87' ο Γιαννιώτης είπε "όχι" σε βολίδα του Πάρντο μέσα από την περιοχή και αμέσως μετά ο Ζιλέ κέρδισε πέναλτι από τον Χατζηϊσαΐα. Ο Τζούρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γιαννιώτης έπεσε σωστά στη δεξιά το γωνία, αλλά ήρθε ο Χατζισαφί να σκοράρει στην επαναφορά για το τελικό 2-2 στο Περιστέρι.

Πηγή: www.sport24.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News