Ξεφάντωμα και ρεκόρ συμμετοχών στο Καστρινό Καρναβάλι

Πολιτισμός
Ξεφάντωμα και ρεκόρ συμμετοχών στο Καστρινό Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος καρναβαλιστών «ξεχύθηκαν» την Κυριακή στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, η συμμετοχή των οποίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, με το κέφι και τη ζωντάνια τους!

Πλημμύρισε κόσμο η Πλατεία των 18 Άγγλων, όπου και η αφετηρία της μεγάλης γιορτής, ο πεζόδρομος της 25ης Αυγούστου, η πλατεία των Λιονταριών, καθώς και η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, όπου γίνεται το αδιαχώρητο.

Χρώματα, μουσικές, χαμόγελα και χορό γέμισε η «καρδιά» της πόλης, με τους καρναβαλιστές που καταλήγουν στην πλατεία Ελευθερίας, να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν.

Νωρίτερα τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν στις 14:00 στο τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου από το «Μαρίνα» μέχρι την Πλατεία 18 Άγγλων.

Το εντυπωσιακό είναι φέτος ότι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές στο Καστρινό Καρναβάλι, αφού στους δρόμους βρέθηκαν 44 ομάδες με μέλη από 50 έως 300 άτομα η κάθε μία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου παραχώρησε δωρεάν, για την διευκόλυνση των καρναβαλιστών, τους χώρους στάθμευσης: απέναντι από το ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο και μέσα στο λιμάνι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Μαρία Λιναρδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News