Βέρος Κρητικός ο πρωταγωνιστής της Novartis στην Ελλάδα 

Κρήτη
Βέρος Κρητικός ο πρωταγωνιστής της Novartis στην Ελλάδα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγά που η Κρήτη δεν θα είχε και πάλι το " μερτικό " της σε μια από τις μεγάλες υποθέσεις που συγκλονίζουν το πολιτικό σύστημα και που η κοινωνία παρακολουθεί σχεδόν άφωνη την εξέλιξη της, ως προς το σκηνικό ακραίας πόλωσης μεταξύ των κομμάτων. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής έως τώρα, φέρεται να είναι ο Αντιπρόεδρος της Novartis, μέχρι το 2015 , ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Ε, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, είναι βέρος Κρητικός , με καταγωγή από το Λασίθι και γέννημα -θρέμμα των Πατελών στο Ηράκλειο. 

Βέρος Κρητικός

Ο πατέρας του που υπήρξε για χρόνια γενικός διευθυντής στο Υπουργείο Εμπορίου και στα πρώτα του βήματα  στη δημοσιοϋπαλληλική του σταδιοδρομία, πέρασε από το Ηράκλειο, όντας Λασιθιώτης στη καταγωγή , έχοντας εγκατασταθεί οικογενειακά τότε στις Πατέλες. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής  που γεννήθηκε στη Κρήτη , μέχρι την ηλικία των 6 ετών διέμενε στις Πατέλες. Φέρεται μάλιστα να παρακολούθησε για μία χρονιά, νηπιακό σταθμό. Σε αυτή την ηλικία των 6  ετών, μετακομίζει οικογενειακώς στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και το "πατρικό" πλέον της οικογένειας μέχρι σήμερα.

Μάλιστα ο πατέρας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis, μέχρι την συνταξιοδότηση του, ήταν για σειρά ετών επικεφαλής των Κρατικών Προμηθειών.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αποφοίτησε από την Λεόντειο Σχολή στα Πατήσια και στη συνέχεια έφυγε για το εξωτερικό στη Γαλλία , όπου και οι πανεπιστημιακές σπουδές του, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αρχικά στον ΟΤΕ επί Βουρλούμη και στη συνέχεια στη Novartis, ως ο ισχυρός άνδρας της στην Ελλάδα από την θέση του Αντιπροέδρου  αλλά και το Ευρωπαϊκό της Τμήμα  . Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, διατήρησε μέχρι σήμερα φιλίες και επαφές , με Ηρακλειώτες και ιδίως πρόσωπα με κοινή αναφορά στις Πατέλες, ενώ το 2015 που έφυγε από τη Novartis, για ένα διάστημα εργάστηκε για λογαριασμό μεγάλης Κρητικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό, μέχρι που αποχώρησε κι από αυτήν.

Έτσι , είναι προφανές , πως το πρόσωπο που αυτή τη ώρα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των αναφορών για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα, είναι βέρος Κρητικός , που τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στις Πατέλες του Ηρακλείου. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News