Αλ. Λύρας: Όταν η κλασική μουσική συναντά την κρητική λύρα

Life
Αλ. Λύρας: Όταν η κλασική μουσική συναντά την κρητική λύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσίασε με το παίξιμό του ο ταλαντούχος μουσικός Αλέξανδρος Λύρας το απόγευμα της Παρασκευής, που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV.  

Ο Αλέξανδρος συνδύασε και πάντρεψε την κρητική με την κλασική μουσική. Την κλασική παιδεία, με ένα αμιγώς παραδοσιακό όργανο, τη λύρα, την οποία έχουμε συνηθίσει να συνοδεύεται με άλλο στίχο και να παίζεται αλλιώς.

Είναι ένας εναλλακτικός λυράρης, που ξεφεύγει από τα στενά "στάνταρ" των συναδέλφων του και δημιουργεί το δικό του τρόπο παιξίματος και ερμηνείας, έχει σπουδάσει κλασική μουσική στη Γερμανία και γεννήθηκε στο Βερολίνο, από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα.

Ο Αλέξανδρος Λύρας, όπως εξομολογείται στην Ιωάννα και τον Στέλιο, μεγάλωσε ακούγοντας κρητική μουσική - που αγαπά - και ροκ, ωστόσο κατάφερε να παντρέψει τέλεια την κλασική με την κρητική.

Ο ταλαντούχος μουσικός, ξεκίνησε να παίζει λύρα σε ηλικία 16 ετών, ωστόσο τον «άγγιζε» πάντα η κλασική μουσική, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Η Δημιουργική - Εναλλακτική του ανησυχία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού σε διάφορα περιοδικά και δημοσιογράφους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μεγάλοι συνθέτες και μουσικοί του χώρου έχουν εκφραστεί ανοιχτά για το χάρισμα του νέου μέλους μας.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News