Υψώνουν ανάστημα για να σώσουν το Πάρκο Γεωργιάδη

Κρήτη
Υψώνουν ανάστημα για να σώσουν το Πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία που διοργανώνεται στο Ηράκλειο ενάντια στην επικείμενη ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη.

Διακριτική είναι και η παρουσία της Αστυνομίας στην πορεία που πραγματοποιείται σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου από την ομάδα συμπολιτών μας «Φυλές του πάρκου».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι φτάνουν τουλάχιστον τα 150 με 200 άτομα. Η ομάδα αντιτίθενται σφόδρα στην «παραμόρφωση» - όπως τη χαρακτηρίζουν - του πάρκου, προειδοποιώντας ότι θα εμποδίσει την έναρξη των εργασιών με κάθε δυνατό τρόπο.

Η πορεία γίνεται με στόχο αφενός να διατρανωθεί - για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες - η πρόθεση των «φυλών» να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο από το πάρκο, και αφετέρου για να γίνει ευρέως γνωστό το ζήτημα της ανάπλασης του πάρκου Γεωργιάδη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, ο κόσμος θα επιστρέψει στο πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με κρητικά και ρεμπέτικα ακούσματα.

Η «Γιορτή αντίστασης», όπως την ονομάζουν οι διοργανωτές, θα γίνει στο χώρο του πάρκου. Μουσική θα παίξουν οι Μανόλης Μανουσάκης (λαούτο), Χάρης Παναγιωτάκης (λύρα), Στέλιος Ζερβός (μπουζούκι) και Νίκος Νικηφοράκης (κρουστά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Φυλές του πάρκου» έχουν ήδη προαναγγείλει την παρουσία τους και στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι «Φυλές του πάρκου» θα παρευρεθούν στη Λότζια, όποτε κι αν γίνει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα σχέδια του Δήμου για το πάρκο Γεωργιάδη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΙ "ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News