default-image

ΕΛΤΑ: Το νέο σχέδιο διανομής προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα

Κρήτη
ΕΛΤΑ: Το νέο σχέδιο διανομής προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολεμικό» το κλίμα ανάμεσα σε εργαζομένους και Διοικήσεων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα με αφορμή το νέο σχέδιο διανομής το οποίο η διοίκηση στοχεύει να υλοποιήσει πιλοτικά σε 7 μονάδες διανομής της χώρας.

Μεταξύ αυτών των μονάδων και του Ηρακλείου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει περικοπή της τάξεως του 25% στους τομείς διανομής, άρα και μείωση των θέσεων εργασίας και με αρνητικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Εκρηκτικό κλίμα

Εντάσεις και φωνές επικρατήσαν για αρκετή ώρα το μεσημέρι στο κέντρο διαλογής ΕΛΤΑ στη ΒΙΠΕ, όπου το κλίμα ήταν… εκρηκτικό, ενώ δεν έλειψαν και οι ομαδικές πειθαρχικές διώξεις σε πάνω από 10 εργαζόμενους οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα νέα σχέδια διανομής, ακολουθώντας τη γραμμή και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους, περί μη παραλαβής των νέων τομέων διανομής.

Για προσπάθειες εκφοβισμού και εκβιασμού των συναδέλφων του οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Νίκος Φλυτζανής.

«Πρόκειται για σχέδιο αποδιοργάνωσης και όχι αναδιοργάνωσης της διανομής στα ΕΛΤΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μας ανέφερε, το 2015 κατέληξαν στο Ηράκλειο σε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης 42 τομέων, το οποίο καλούνται να υλοποιήσουν μόλις 15 μόνιμοι υπάλληλοι με φόντο το 60% των ελλείψεων σε προσωπικό, ενώ στο όλο έργο της διανομής συμβάλλουν και οι 27 εργαζόμενοι είτε από έκτακτο προσωπικό είτε από «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους Ιδιωτικών εταιρειών κατόπιν σχετικής σύμβασης.

Και ενώ ο μεγάλος φόρτος εργασίας δεν «έβγαινε» με τα 42 άτομα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Φλυτζανής, ξαφνικά, καλούνται να υλοποιήσουν έναν νέο σχεδιασμό διανομής στους 42 τομείς με μόλις 30 συνολικά εργαζόμενους από τους 42!

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ Ομοσπονδίας απέστειλε πρόσφατα εξώδικο προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αναβρασμό σε όλη τη χώρα, ελπίζοντας να βρεθεί η χρυσή τομή και προτού η κατάσταση ξεφύγει από κάθε όριο.

Σε ότι αφορά τις πειθαρχικές διώξεις που επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους στο Ηράκλειο, κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα συμβεί, αν θα ισχύσουν ή όχι, καθώς ο διάλογος για το νέο τρόπο διανομής βρίσκεται σε εξέλιξη σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών «με τρομοκρατία, με απειλές, με κλήση της Αστυνομίας για μια ακόμη φορά στον ΕΛΤΑ, με ομαδικές ποινές, με προσχηματικό διάλογο και εμμονές, δεν μπορεί να διοικηθεί μια δημόσια υπηρεσία όπως είναι ο ΕΛΤΑ», και καταλήγει λέγοντας ότι «Ο ΕΛΤΑ με αυτή τη Διοίκηση μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News