Ειδήσεις

«Άγιος», φώναξε ο λαός στο ύστατο χαίρε στο Γέροντα Νεκτάριο

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο Αττικής και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος Νεκταρίου ετάφη στον περίβολο του Ιερού προσκυνήματος, ενώ ο λαός κατά την έξοδο του σκηνώματος του Γέροντα βροντοφώναξε «Άγιος».

Ολονύχτιο προσκήνημα

Πλήθος πιστών όλη τη νύχτα στο λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου.

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Αττικής και όχι μόνο, έφτασαν στο Λαύριο για να προσκυνήσουν το σκήνωματου ιδιαίτερα αγαπητού Γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη, ο οποίος με την προσευχή του και την πνευματική καθοδήγησή του, στήριξε και βοήθησε εμπράκτως πολύ κόσμο.  

Ο Γέροντας Νεκτάριος αποτελεί μία μορφή της Ορθοδοξίας που θα μείνει στη σύγχρονη ιστορία της.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος choratouaxoritou.gr ότι μετά από τριάντα ολόκληρες ώρες μετά την κοίμηση του Γέροντα, το σώμα του παρέμεινε μαλακό και ευλύγιστο.

Σχόλια