Ειδήσεις

«Έρχεται» το «δεν μου αρέσει» στο Facebook (photo)

Για πολλούς θα είναι… σωτήριο, ενώ για άλλους ο «φόβος και ο τρόμος», όπως και να έχει, η νέα επιλογή του Facebook, είναι στα σκαριά, θα λέγεται «καταψηφίζω» και ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Πρόκειται για το «δεν μου αρέσει», το αντίθετο του «μου αρέσει» και θα ονομάζεται «downvote», που στα ελληνικά μεταφράζεται «καταψηφίζω».

Κάποιοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου είδαν να εμφανίζεται η επιλογή αυτή δίπλα από το «Like» και το «Reply», την «απάντηση».

Πολλοί ήταν, βέβαια, εκείνοι που παρατήρησαν ότι η επιλογή μοιάζει με το format του Reddit, ενώ ο συνιδρυτής του Alexis Ohanian Sr., έγραψε σε ένα tweet: «Ειλικρινά κολακευμένος! Μακάρι να το είχα κατοχυρώσει μαζί με το 'upvote' όταν το σκέφτηκα»!

Εδώ και πολύ καιρό συζητείται το ενδεχόμενο να προστεθεί μια τέτοια επιλογή «αποδοκιμασίας» για τους χρήστες του facebook, το οποίο όμως το έχει αποφύγει προφανώς γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης δεν είναι εύκολο ούτε να υπολογιστούν, ούτε και να περιοριστούν.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ήδη πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν πως η κίνηση αυτή θα έχει «άδοξο τέλος», πολύ σύντομα.

Σχόλια