Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ «τσέκαρε» το… εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με δεύτερη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε 1-3 στο Περιστέρι και όπως αναμενόταν θα είναι στην κλήρωση της Δευτέρας, μαζί με ΑΕΚ, Λάρισα και Πανιώνιο.

Ο Ατρόμητος γνώριζε πριν την σέντρα του αγώνα πως είχε να ανεβεί ένα βουνό ώστε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Κάναντι είχε παρατάξει την ομάδα του με σκοπό να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε για περίπου μισή ώρα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, πίεζαν τον «δικέφαλο» ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει προς το τέρμα του Μίρκοβιτς.

Αντίθετα οι Περιστεριώτες έχασαν δυο καλές στιγμές. Αρχικά ένα σουτ του Μπουσουλάτζιτς ήταν κακό κι έφυγε άουτ, ενώ στο 26' ο Ντιγκινί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Ο Μπρούνο έκλεψε από τον Αζεβέδο, γύρισε στον Γάλλο κι αυτός από το ημικύκλιο έκανε ωραίο πλασέ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ντιγκινί, το έκανε ο Σάκχοφ! Στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ο Ουκρανός συνεργάστηκε ωραία με τον Κουλούρη, ο οποίος με τακουνάκι τον έφερε φάτσα με τον Μίρκοβιτς τον οποίο και πλάσαρε για το 0-1 στο 30'. Κάπου εκεί όλοι γνώριζαν πως η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει... Οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από το τέρμα αυτό κι δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να απειλήσουν.

Παρά το γεγονός πως πλέον χρειαζόταν τέσσερα τέρματα για να πάρει την πρόκριση, ο Ατρόμητος πάλεψε το παιχνίδι. Ο Κάναντι πέρασε στο ματς τον Βασιλακάκη, αλλά και τον Κωτσόπουλο με την έναρξη τους δεύτερου μέρους κι αυτοί οι δύο συνεργάστηκαν κι έφεραν την ισοφάριση.

Συγκεκριμένα, στο 54' ο Βασιλακάκης πέρασε στον Μπουσουλάτζιτς, αυτός πλάσαρε τον Πασχαλάκη ο οποίος έσωσε. Η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο, κι αυτός από αριστερά έκανε την σέντρα με τον Βασιλακάκη με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά και συνέχισε να πιέζει μιας και δεν είχε να χάσει τίποτα. Έδωσε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι κι έφτασε πολύ κοντά στο 2-1. Μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο κι αυτός στο 66' έκανε το σουτ, αλλά είδε τον Μαλεζά πάνω στη γραμμή να κρατά το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτή η ατυχία στον Ατρόμητο, στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε και το 1-2 για τον ΠΑΟΚ! Οι ποδοσφαιριστές του «δικέφαλου» βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Κάνιας κι αυτός με ένα ωραίο... ξερό σουτ έστειλε από το ημικύκλιο την μπάλα στα δίχτυα του Μίρκοβιτς για το 1-2.

Η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει πλέον για τα καλά, με τον Ατρόμητο να συνεχίζει να έχει την κατοχή και να απειλεί με τον Κωτσόπουλο στο 76' και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Κουλούρης έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στο διπλό του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Ο Μπίσεσβαρ με εξαιρετική κάθετη, βρήκε τον Κουλούρη κι αυτός πλάσαρε τον Μίρκοβιτς διαμορφώνοντας το 1-3. Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 86', όταν ο Κωτσόπουλος από κοντά πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατά το 1-3, αλλά και στο 89'! Αυτή τη φορά ο Ούμπιδες έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το σκορ στο 1-3.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με δύο νίκες πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και πλέον περιμένει να μάθει αντίπαλο στα ημιτελικά του θεσμού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Μπρούνο, Νάτσος (73' Κυριακίδης), Ούμπιδες, Ντιγκινί (46' Βασιλακάκης), Καρασαλίδης, Ντάουντα (46' Κωτσόπουλος), Ρισβάνης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (57' Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Κάνιας, Σακχόφ (75' Μουλέν), Λημνιός, Πέλκας (61' Μπίσεσβαρ), Μακ, Κουλούρης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News