Εκοιμήθη ο αγαπητός γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

Ελλάδα
Εκοιμήθη ο αγαπητός γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκοιμήθη στις 5:30 τα ξημερώματα σε ηλικία 89 ετών στο Λαύριο, ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Ο ιδιαίτερα αγαπητός γέροντας τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρόλα αυτά νυχθημερόν έδινε την ευχή του και τις συμβουλές του σε εκατοντάδες πιστούς που τον επισκέπτονταν.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Ι. Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου Καμαρίζης Λαυρίου.

Όταν το 1965 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, η κατάστασή του ήταν κρίσιμη, μα ο Άγιος Νεκτάριος, ο θαυματουργός, του χάρισε την ίαση. Μόλις ανάρρωσε, διορίστηκε στο Λαύριο.

Λίγο μετά είδε και πάλι τον Άγιο Νεκτάριο στον ύπνο του, ο οποίος του ζητά να του κτίσει στην Καμάριζα Λαυρίου το σπίτι του και του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει. Το 1980 ο σεπτός γέρων είχε μια συγκλονιστική συνομιλία με τον Άγιο Νεκτάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας θεραπεύθηκε από ανίατη ασθένεια.

Ο θάνατος ήταν κοντά

Μαστιζόταν από μια πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Ο θάνατος ήταν πολύ κοντά.

Την 26η Μαρτίου 1980 βρισκόταν στο ναό, μαζί με μία αγιογράφο και τη νεωκόρο του προσκυνήματος. Τότε μπήκε στο ναό ένας γέροντας μετρίου αναστήματος, με αραιά μαλλιά και κάτασπρα γένια. Τούς συστήθηκε με το όνομα Αναστάσιος! Αυτό δεν ήταν άλλο, από το κοσμικό όνομα του Αγίου Νεκταρίου.

Ξεκίνησε να ασπάζεται με πολύ δέος τα λείψανα των Αγίων, προσπερνώντας αδιάφορος όσα ήταν του Αγίου Νεκταρίου. Ο π. Νεκτάριος του μίλησε για τον καρκίνο και ο Άγιος τον διαβεβαίωσε για την ίασή του. Έμεινε εμβρόντητος, όταν συνειδητοποίησε την παρουσία του Αγίου.

Λίγους μήνες αργότερα, ο γενικός Διευθυντής του Αγίου Σάββα έκπληκτος γνωμάτευσε την απουσία του καρκίνου. Στην Καμάριζα οι καμπάνες διατυμπανούσαν περίτρανα το χαρμόσυνο μήνυμα του θαύματος.  

Τι είχε πει ο Γέροντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ekklisiaonline.gr

«Πήγα στον άλλο κόσμο και ξαναγύρισα»

Τον γύρο του κόσμου κάνει το θαυμαστό γεγονός που έζησε ο γέροντας Νεκτάριος στην Καμαρίζα Λαυρίου Αττικής-Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου.

O γέροντας Νεκτάριος για πρώτη φορά μιλά για την μεταθανάτια εμπειρία του.

Κατά την ακολουθία της Αποκαθήλωσης ένιωσε αδιαθεσία και μέσα σε λίγα λεπτά έχασε την επαφή με τον περιβάλλον.

Έσπευσαν γιατροί από το πλήθος των προσκυνητών και διαπίστωσαν ότι έχει πεθάνει. Πανικόβλητοι οι διακονητές του παρήγγειλαν το φέρετρο και ειδοποιήθηκαν Ιερείς για να τον ντύσουν.

Είπε για την Ελλάδα

«Την Ελλάδα μας, πρέπει να την φυλάξουμε, πρέπει να την υπερασπίσουμε. Ο Χριστός έχει ευλογήσει όλο τον κόσμο, αλλά την Ελλάδα ειδικά, γι' αυτό».

«Με έσωσε ο Άγιος Νεκτάριος»

Συγκλονιστικές προφητείες

Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News