«Πλημμύρισε» το Ρέθυμνο από άρματα (photos)

Κρήτη
«Πλημμύρισε» το Ρέθυμνο από άρματα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται και φέτος το Ρέθυμνο, προετοιμάζοντας με αγωνία τη μεγαλύτερη παρέλαση της Κρήτης που προσελκύει κάθε χρόνο μικρούς και μεγάλους.

Τα περσινά άρματα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού κοσμούν κάθε σημείο της πόλης, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών.

Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το άγαλμα της Ελευθερίας να κάνουν τραμπάλα, ενώ στην παραλιακή μία φράουλα χαμογελά και χαιρετάει τους περαστικούς. Την ίδια ώρα, όποιος κάνει βόλτα στην Παλιά Πόλη, θα δει έναν σαξοφωνίστα να… «παίζει» μουσική. Βέβαια, και ο Νέμο, μαζί με άλλους χαρακτήρες της ταινίας, έχει την τιμητική του στην πόλη του Καρναβαλιού.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να βγουν και να παρελάσουν στους δρόμους του Ρεθύμνου τα φετινά άρματα τα οποία, όπως κάθε χρόνο, αναμένονται εντυπωσιακά και θα «χορέψουν» μαζί με τους καρναβαλιστές.

Μέγας χορηγός και φέτος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι η Amstel!

Το πρόγραμμα για σήμερα, Τσικνοπέμπτη:

Την Τσικνοπέμπτη (Πέμπτη 8 Φλεβάρη), οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ετοιμάζουν ξεφάντωμα σε όλη την πόλη, με τσίκνα και χορό!

Αναλυτικά:

ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ -  στην οδό Πάρρεν Σιγανού 3, ΌΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ -  στη Λότζια με μουσική, ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ -  20:00 στην Κρήνη Ριμόντη με θέμα: «Απόψε κάνεις μπάμ», ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB -  επί της Παλαιολόγου, ΑΡΚΑΛΟΙ -  στην πλατεία 4 Μαρτύρων στο καφέ Centro, ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ - στην πλατεία Ιερολοχιτών, ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ - στην είσοδο της πλατείας Μικρασιατών στο Ωδείο, ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ -  19:30 στην οδό Γερακάρη 156 στο παραδοσιακό καφενείο «ΤΟ ΤΖΑΚΙ»,

Το κέφι θα απογειώσουν το βράδυ στις 19:00 με ένα μοναδικό «ROLLER PARTY», το σωματείο «ΠΡΕΒΕΛΗ» στην πλατεία Αγνώστου!

Την Τσικνοπέμπτη το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει έναν υπέροχο Παιδικό Αποκριάτικο Χορό με τη Ρορό στην αίθουσα του Λυκείου στην Προκυμαία, από τις 15.30 έως τις 19.00.

Το πρόγραμμα για αύριο, Παρασκευή:

Ο μεγάλος Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 20:00 στο κέντρο «Πέλαγος»! Θέμα: «RETHYVISION», με χορό, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών - σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Διοργάνωση: ΟΡΚ - Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ο ΟΡΚ προσκαλεί όλο τον κόσμο στο χορό των ομάδων του Καρναβαλιού, με 16 ομάδες να ζητούν το 12αρι σας! Ελάτε να επιλέξουμε το καλύτερο τραγούδι στο πιο συναρπαστικό χορό που έγινε ποτέ! RETHYVISION 2018:  Ρέθυμνο twelve points, Ρέθυμνο douze points (ντουζέ πουά).

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News