Ειδήσεις

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού για την Κρήτη;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Τι προβλέπει για την Κρήτη;

Αλλαγές στο σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Η Κρήτη επηρεάζεται πιθανόν πρόσκαιρα χωρίς όμως να υπάρξει σημαντική μεταβολή του καιρού.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:  

Το Σάββατο (10-02-2018) α) Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη. Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.  β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.  

Την Κυριακή (11-02-2018) α) Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.  β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

«Πιθανόν να μην επηρεάσει»

Όπως σημείωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας «περιμένουμε μια αλλαγή του καιρού από αύριο (Πέμπτη 8/2) και υπήρξαν ήδη βροχές σε πολλές περιοχές αλλά όχι σημαντικές. Ευτυχώς υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία και θα επιστρέψει στους 18-20 βαθμούς κατά τόπου. Οι δυτικοί άνεμοι θα επικρατούν καθώς και νεφώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή . Εκείνο που φαινόταν σαν αισιόδοξο ήταν η κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού αρκετά πλούσιο σε υδρομετρικά, παίρνουν μεγάλα ποσοστά υγρασίας αυτά συστήματα… Δυστυχώς όμως η κίνησή του είναι τέτοια που πιθανόν να μην μας ευνοήσει και σχεδόν καθόλου».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΡΟΧΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΕΣ

Σχόλια